Hoppa till innehåll

Så gör du Emil Årengs svenska Dry Martini

Jonas Strandberg

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng fortsätter att blanda drinkar på helt svenskproducerade råvaror på nya Youtubekanalen ”Café Åreng”. Den här veckan är det äntligen dags för en kamp mellan två svenska gindestillerier. Vilken resulterar egentligen i den godaste Dry Martinin?

I veckans avsnitt är det dags för två svenska ginsorter att gå upp i ringen för att avgöra vilken som är absolut bäst till en klassisk Dry Martini. Kombattanterna i fråga är inga mindre än Lydén Navy Strength och Åre Bränneri Mountain Strength. Givetvis är även Vermouth och Bitter lokalt producerade.

Resultatet blir två alldeles utmärkta cocktails, där det var mycket svårt att avgöra en segrare. Utan att spoila resultatet kan man säga att Emil nog aldrig fått ett så här jämnt resultat mellan två spritsorter tidigare.

Så gör du Emil Årengs svenska Dry Martini:

60 ml Gin

10 ml Torr Vermouth från Spriteriet

2 skvättar Bitter

Röres rikligt med is

Se hela videon här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.