Hoppa till innehåll

Så gör du Sveriges godaste Salsiccia Stroganoff – enligt korvkonnässören

Salsiccia Stroganoff. Foto: Hans-Olov Öberg.

Kokboksförfattaren Jesper Borgenstrand och kocken Mikael Bror Näslund, författare till nya kokboken Stroganoff: Masterclass, lär dig laga höstens godaste korvgryta.

”I det här receptet inspireras vi av ett av våra favoritländer när det gäller gastronomi: Italien! Den gudomliga kombinationen av salsiccia och salvia passar fantastiskt i en korvstroganoff.”

Du behöver (4 pers):

  • 400 g salsiccia
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 4–6 färska salviablad, finhackade eller 1 tsk torkad
  • Salt & svartpeppar, efter smak
  • Olja eller smör att steka i eller crème fraîche.

Gör så här:

  • Förbered salsiccian – Skär ett snitt och pilla ur färsen ur skinnet och dela den i mindre bitar om du använder en rå salsiccia. Annars strimla ner eller skär i skivor.
  • Fräs lök och vitlök mjukt i olja på medelvärme i en stekpanna eller gryta.
  • Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs i 1 minut till.
  • Lägg i salsiccian och bryn den tills den fått fin färg.
  • Slå på vitt vin och låt koka upp någon minut.
  • Tillsätt krossade tomater, dijonsenap och salvia. Låt sjuda i 10 minuter.
  • Rör ner grädden, smaka av med salt och peppar, och låt småputtra 5–10 minuter till.
  • Servera med ditt val av tillbehör och toppa gärna med lite extra färsk salvia eller persilja.

Tips

  • Använd rå salsiccia för mer saftighet och smak.
  • Torkad salvia behöver mer tid i grytan för att utveckla smak.
  • Trött på att sprätta korv? Använd färdig salsicciafärs!

Receptet är hämtat ur kokboken Masterclass: Stroganoff som bland annat går att köpa här.

Läs också:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.