”I det här receptet inspireras vi av ett av våra favoritländer när det gäller gastronomi: Italien! Den gudomliga kombinationen av salsiccia och salvia passar fantastiskt i en korvstroganoff.”
Du behöver (4 pers):
- 400 g salsiccia
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl vitt vin
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 4–6 färska salviablad, finhackade eller 1 tsk torkad
- Salt & svartpeppar, efter smak
- Olja eller smör att steka i eller crème fraîche.
Gör så här:
- Förbered salsiccian – Skär ett snitt och pilla ur färsen ur skinnet och dela den i mindre bitar om du använder en rå salsiccia. Annars strimla ner eller skär i skivor.
- Fräs lök och vitlök mjukt i olja på medelvärme i en stekpanna eller gryta.
- Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs i 1 minut till.
- Lägg i salsiccian och bryn den tills den fått fin färg.
- Slå på vitt vin och låt koka upp någon minut.
- Tillsätt krossade tomater, dijonsenap och salvia. Låt sjuda i 10 minuter.
- Rör ner grädden, smaka av med salt och peppar, och låt småputtra 5–10 minuter till.
- Servera med ditt val av tillbehör och toppa gärna med lite extra färsk salvia eller persilja.
Tips
- Använd rå salsiccia för mer saftighet och smak.
- Torkad salvia behöver mer tid i grytan för att utveckla smak.
- Trött på att sprätta korv? Använd färdig salsicciafärs!

Receptet är hämtat ur kokboken Masterclass: Stroganoff som bland annat går att köpa här.