Hoppa till innehåll

Så gör du stjärnbartenderns vintriga whiskydrinkar

Foto: AWB

Hampus Thunholm, grundare av världens 45:e bästa bar Röda Huset, lär dig blanda två riviga vintercocktails inspirerade av den svenska västkusten.

Old Fashioned med kombuhonung

Foto: AWB.

Du behöver:

  • 4 cl Talisker 10 whisky
  • 3 cl Brännlands iscider
  • 1 cl kombuhonung*

Gör så här:

  • Mixa alla ingrediender i ett low ball-glas och rör om som en old fashioned
  • Dekorera med torkad kombu

*Kombuhonung (håller länge i kylen)

  • 4 dl flytande honung
  • 1.5 dl vatten
  • 20 g kombu (det finns lokalproducerad Kombu från Bohuslän)
  • Mixa honungen med vattnet som du kokar med kombun, sila inte och låt den stå i kylen över natten. Dagen efter tar du ur kombun och heller över vätskan i en flaska.

Mead-Whisky Highball med äpple

Foto: AWB.

Du behöver:

  • 4 cl Talisker 10 whisky
  • 4 cl av en färsk äppeljuice du tycker om
  • Gudarnas dryck från Doktor Honung

Gör så här:

  • Häll Talisker 10 och äppeljuicen i ett highball-glas. Toppa med Gudarnas dryck. Häll i is och rör om.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.