Hoppa till innehåll

Så gör du vårens somrigaste drink – med smak av rabarberpaj

Tre sätt att servera Norrbottens Destilleris serveringsklara sommardrink.

Smaksäkra Norrbottens Destilleri har precis lanserat vårens dryckesnyhet – Rhubarb Pie. En serveringsklar drink på 15 procent som, utan överdrifter, bäst kan beskrivas som svensk sommar, på flaska.

– Rabarber är barndom, barfota, grusväg. För oss är Rhubarb Pie inte bara en dryck, den är känslan av sommar på flaska, säger Dennis Bejedal, grundare och kreativ motor bakom destilleriet.

Rhubarb Pie är resultatet av flera års experimenterande med råvara, syra och sötma och beskrivs som en modern smakklassiker – serveringsklar, men med bredd nog att bygga en Spritz eller kreativa cocktails kring.

– För oss är Spritz mer än bara en trend. Det är en avslappnad och generös cocktail – lika självklar på en brygga i Norrbotten som på en takbar i Stockholm. Häll, rör, njut, fortsätter Dennis.

Rhubarb Pie finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Tre sätt att servera Rhubarb Pie

Rhubarb Spritz

Foto: Press.
  • 5 cl Rhubarb Pie
  • 2 cl Sockerlag
  • 2 cl Citron
  • 7 cl Bubbel


Blanda allt över rikligt med is och rör om, garnera med rabarber.

Rhubarb Paloma

Foto: Press.

  • 5 cl Rhubarb Pie
  • 1 cl Mezcal
  • 10 cl Pink Grapefruit Soda


Blanda allt över rikligt merd is, pressa en skiva lime och rör om.

Rhubarb Pie

Foto: Press.
  • 10 cl Rhubarb Pie
  • Lättvispad grädde


Häll upp över is, skaka grädde och skikta överst.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.