Smaksäkra Norrbottens Destilleri har precis lanserat vårens dryckesnyhet – Rhubarb Pie. En serveringsklar drink på 15 procent som, utan överdrifter, bäst kan beskrivas som svensk sommar, på flaska.
– Rabarber är barndom, barfota, grusväg. För oss är Rhubarb Pie inte bara en dryck, den är känslan av sommar på flaska, säger Dennis Bejedal, grundare och kreativ motor bakom destilleriet.
Rhubarb Pie är resultatet av flera års experimenterande med råvara, syra och sötma och beskrivs som en modern smakklassiker – serveringsklar, men med bredd nog att bygga en Spritz eller kreativa cocktails kring.
– För oss är Spritz mer än bara en trend. Det är en avslappnad och generös cocktail – lika självklar på en brygga i Norrbotten som på en takbar i Stockholm. Häll, rör, njut, fortsätter Dennis.
Rhubarb Pie finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.
Tre sätt att servera Rhubarb Pie
Rhubarb Spritz

- 5 cl Rhubarb Pie
- 2 cl Sockerlag
- 2 cl Citron
- 7 cl Bubbel
Blanda allt över rikligt med is och rör om, garnera med rabarber.
Rhubarb Paloma

- 5 cl Rhubarb Pie
- 1 cl Mezcal
- 10 cl Pink Grapefruit Soda
Blanda allt över rikligt merd is, pressa en skiva lime och rör om.
Rhubarb Pie

- 10 cl Rhubarb Pie
- Lättvispad grädde
Häll upp över is, skaka grädde och skikta överst.