Så här kommer kabinerna se ut när rymdturismen drar igång

Det här får du med en biljett för drygt två miljoner kronor.

Markus Aamisepp | Foto: Virgin Galactic  |  Publicerad 2020-07-29 14:48  |  Lästid: 2 minuter

Det har varit mycket snack om rymdturism under de senaste åren. Allt från Elon Musks SpaceX och brittiska Virgin Galactic till Space Frontier som vill skicka upp människor i rymden i en stor luftballong är exempel på företag som vill ge rika människor chansen att uppleva stratosfär som kosmos.

Trots att ingen av företagen faktiskt spikat ett första avresedatum har det brittiska rymdturismföretaget Virgin Galactic nu släppt bilder på hur kabinerna på deras rysligt dyra rymdsemestrar kommer se ut – och resultatet ser minst sagt vräkigt ut.

För biljetten på drygt två miljoner kronor får du under 90-minutersresan till rymden och tillbaka en specialgjord stol för att du ska kunna tampas med accelerationskraften på bästa sätt. Det finns även ett dussintal fönster i flygplanskroppen så du som passagerare faktiskt kan njuta av vyn och inte bara skjutas upp i rymden på en ångestfärd med filmen Armageddon (1998) i huvudet.

Det kommer även finnas en stor spegel i längst bak i kabinen så att alla passagerare kan se sig själva flyta runt när det uppstår tyngdlöshet (vilket också kommer att generera potenta skrytbilder på Instagram).

Men hur kommer rymdfärden gå till rent praktiskt, undrar du kanske? Jo, efter att kapseln lösgjorts från planet som tar upp den i luften används speciella raketer för att kabinen ska kunna flyta vertikalt över jorden. Det för att du som passagerare ska kunna skönja jorden på bästa sätt.

Det innebär också att kabinen vänds upp och ned – men inte bör du oroa dig för någon större svindel. Så fort farkosten är på rätt plats får du lov att lösgöra dig från sätet och börja simma runt i tyngdlösheten.

Är du sugen på en resa som du faktiskt får lov att skryta om för all evighet kan du reservera ett säte på Virgin Galactics hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-29 14:48