Så klär du dig snyggast på nyårsfesten – stilikonerna visar hur

smoking 2017 nyar

Smokingjacka i sammet, en svart kostym eller en udda kavaj? Hur klär man sig snyggast på nyårsfesten? Cafés moderedaktör Martin Hansson guidar till hur.

Martin Hansson  |  Publicerad 2016-12-28 12:57  |  Lästid: 2 minuter

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. En av årets mest uppklädda högtider står för dörren, vilket kan kräva lite när det gäller valet av klädsel för nyårsnatten. Smokingjackan är för många ett självklart val – och har oändliga matchningsmöjligheter. Du kan bära smockingjackan lika snyggt till ett par svarta smokingbyxor med revärer som till ett par slimma jeans. Se nedan hur några av de största nutida stilikonerna valt att bära smoking på fest.

gq-ryan-gosling-cannes

1. Blanda vitt, mörkblått och svart

En av de vanligaste frågorna kring nyårsklädseln är “passar mörkblått ihop med svart?” – och svaret är JA. Svart och mörkblått är en av de mest eleganta färgkombinationerna. Skådespelaren Ryan Gosling visar hur du snyggt kan kombinera vitt, mörkblått och svart i en och samma look.

10-best-dressed-11-5-16-alexandre-mattiussi-700x1050

2. Bär T-shirt under

Franska lyxmärket AMI:s grundare och designer Alexandre Mattiussi vet hur du på ett uppdaterat sätt med hög modegrad kan bära smoking på nyårsfesten. Välj en byxa med vidare silhuett, ett par vita sneakers med kardborreband och en vit T-shirt för en lika avslappnad som medveten nyårs-look.

GettyImages-619194108-1

3. Välj en udda kavaj

Trivs du inte i smoking med fluga och gördel? Gör då som Amerikanske rapparen ASAP Rocky. Rulla upp byxorna och bär ett par svarta loafers i läder på fötterna. Med en fin smokingjacka så blir du garanterat en av de bäst klädda på nyårsnatten.

lucky-blue-smith

4. Bär smokingjackan rockigt

Få unga män får smokingjackan att kännas lika rockig som modellen Lucky Blue Smith. Anledningen till att han lyckas rocka denna look är att smokingkavajen har en slim silhuett och därmed inte blir för boxig. Tillsammans med en snygg skjorta, svarta jeans och boots ser han lika stilsäker som cool ut.

3494e6ea78e2afd94c632371818ec123

5. Snygg i sammetssmoking

Att snacka smoking och hur du snyggast bär plagget – utan att ens nämna Tom Ford känns nästan som ett brott i sig. Oavsett om modelegenden Ford designar kläder, regisserar film eller klär sig för fest ser det alltid fruktansvärt stiligt ut. Här i en sammetssmoking med föredömlig passform.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 15:42