Annons

 

Det finns två olika typer av hd-tv i dag: Plasma som finns i storlekar från 37 tum och uppåt och lcd som finns upp till 40 tum. Plasma är billigare om du ska köpa
en tv större än 37 tum. Ska du köpa en 32-tummare väljer du företrädesvis en
lcd-tv. Plasma ger också något bättre bild vid större storlekar. Klipp ur nedanstående köpguide innan du beger dig till affären.

Annons

 

1 Kolla klistermärket
När du ska köpa en platt tv ska du se till att den är HD Ready. Har den ingen logga som säger detta kommer den inte klara av den framtida bildkrypteringen hdcp och din skärm kommer att vara svart vid tv-sändningar… Plus att du inte kommer att kunna njuta av fotbolls-VM i hd-upplösning.

Gilla Cafe.se på Facebook

2 Titta rakt
Lyssna inte på en massa tekniskt svammel om att skärmen ska vara blåaktig om du står vid sidan och tittar. Du kommer ju ändå att titta framifrån.

3 Ta med din favoritfilm
Ta med dig din favorit-dvd-rulle till affären och be säljaren sätta på den. Nu kan du enkelt se skillnaden mellan din nuvarande tv och din framtida. Strunta
i säljarens demo-dvd.

4 Studera upplösningen
Fråga säljaren om tv:n klarar native-upplösning genom dvi, det vill säga 1 360 x 768 pixel. Klarar den inte detta kommer upplösningen vara småskum om du ska koppla den till en dator.

5 Låt ögonen bestämma
Stirra dig inte blind på kontrastförhållandet. Tillverkarna mäter på olika vis, så en med 500:1 behöver inte vara sämre än den med 800:1 eller 1 200:1. Låt din blick avgöra.

6 Undersök Ingångarna
Se till att skärmen har både dvi och hdmi-ingång.

7 Skippa lågupplöst
Fall inte för frestelsen att köpa en låg­-
upplöst platt tv. Alla kommer att garva åt dig.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar