Så ser H&Ms senaste Studio-kollektion ut

H&M släpper ny upplaga av sin hyllade Studio-kollektion. Inspirationen hämtas från bergsklättring och består av klassiska herrplagg med en twist.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-08-17 13:58  |  Lästid: < 1 minut

H&M fortsätter att leverera trendiga kollektioner till budgetpriser, sedan tidigare har man annonserat designsamarbetet med brittiska Erdem, och nu släpps bilderna på märkets senaste Studio-kollektion. Studio-kollektionen är en specialkollektion som släpps två gånger om året, och har på kort tid blivit ett måste för modeintresserade män. I slutet av 2016 fick H&M:s herrdesigner Andreas Löwenstam utmärkelsen “årets designer” av Café, mycket på grund av sina stilsäkra Studio-kollektioner.

Höstens kollektion inspireras av bergsklättring och dess äventyrliga och tuffa livsstil. Klassiska herrplagg som parkas- och bomberjackor omtolkas samtidigt som traditionella, stickade plagg i enkla snitt utrustas med funktionella detaljer som integrerade bälten, gummiknappar och snörlås.

– Mötet mellan traditionella herrplagg och det atletiska i bergsklättring förstärker känslan av kvalitet som beståndsdel inom ramen för mode. Det handlar alltså inte bara om kontrasterande material utan om ett speciellt fokus på balansen mellan nya, moderna siluetter och det klassiska, säger Andreas Löwenstam.

Kollektionen släpps i utvalda butiker och online den 14 september. 

[allergallery id=”115602″]

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar