Annons
Annons

stureplan.se

Snygg unik stil
och kändis – Det var kriterierna när vi bad en brokig skara män avslöja sina shoppinghemligheter.

Peder Lamm, programledare och chefredaktör för Connoisseur.

Gilla Cafe.se på Facebook

Cool stil Peder, var införskaffar du dina färgglada outfits egentligen?
– Det blir en hel del på Lund & Lund (Sturegatan, Stockholm) och Rose & Born (Grevgatan, Stockholm).

Annons

Men jag handlar mest utomlands. Har just upptäckt Changhai – där syr jag upp replikor till samma pris som i Sverige – fast minus en nolla.

Har du någon favoritbutk i Europa?
– Ja, sko-butiken Loding i Paris. Loding-skorna är i minst samma kvalité som Church’s men kostar 150 dollar (Church kostar 4-5 tusen kronor).  Loding har otroligt snygga modeller och jäkligt snygga skoblock. Tidigare skickade jag mina Church’s till England för att få dem renoverade – något som ofta visar sig bli ekonomiskt självmord.

Vilket inköp, genom tiderna, ångrar du allra mest?

– Inte så många. Eftersom jag prioriterar hög kvalité blir också priset därefter. Jag tänker således noga igenom köpet innan.  Jag gjorde dock ett dumt köp i Ralph Lauren-butiken i New York nyligen. Dels blev jag förförd av butiksmiljön som är uppbyggd likt en amerikansk herrgård, dels är butikspersonalen oerhört professionell och lyckades sälja på mig en svindyr jacka som jag senare insåg att jag såg ut som Hermann Göring i.

Det låter som du har en dyr stil, handlar någonting på secondhand?

– Absolut, alla möbler jag och min fru har i vårt hem är second-hand.  Kläder handlade jag på  secondhand mest när jag var yngre. Då var det kostymer från 30- och 40-talet som jag köpte och sedan tog till en skräddare för att sy om. Har för övrigt alldeles för mycket kostymer hemma. Tyvärr har jag inga vänner som är lika små som mig och kan överta dem.

Blir det någon Internet-shopping?

– Innan jag upptäckte Shanghai och således kan köpa skräddarsydda skjortor för 110 kronor köpte jag alla mina skjortor från London och då hände det att jag måttbeställde dem från nätet. 

Patrik Hedlund


artbildpeder
Bild: stureplan.se

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar