Annons
Annons

”Så shoppar vi.”

Catwalken fylls med plagg som når butikerna om ett år. Men vad köper vi just nu? Vilken taktik är mest effektiv vid second hand-shopping? Och vad är egentligen inspirerande? Café frågade ut fyra välklädda visningsbesökare.

joel

Catwalken fylls med plagg som når butikerna om ett år. Men vad köper vi just nu? Vilken taktik är mest effektiv vid second hand-shopping? Och vad är egentligen inspirerande? Café frågade ut fyra välklädda visningsbesökare.


Catwalken fylls med plagg som når butiker om ett år. Men vad köper vi just nu? Vilken taktik är mest effektiv vid second hand-shopping? Och vad är egentligen inspirerande? Café frågade ut fyra välklädda visningsbesökare.

Annons

johannes_sjostrom

Johannes Sjöström

Vad inspirerar dig?
– Jag inspireras av allt möjligt men just nu är det faktiskt en fotobok med bilder på tjocka herrar som spelar boule i sextiotalets Paris. Otroligt välklädda!

Hur shoppar du?

– Jag brukar kombinera dyra märken med second hand. Second hand-plaggen ska göra looken coolare, de ska liksom inte se ut som second hand-plagg när de sitter på. Shoppar nytt gör jag inte så ofta men när jag gör det så satsar jag på kvalité. Jag shoppar alltså sällan men ganska dyrt.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilket är ditt livs bästa klädköp?
– Den bästa accessoar jag någonsin köpt är tveklöst mina första glasögon. Mest för att jag då insåg hur dåligt jag sett tidigare. När det gäller kläder är det ett par skor från N.D.C som jag köpte i Italien.

Vilket inköp, genom tiderna, ångrar du allra mest?
– I slutet av gymnasiet bar jag väldigt ofta en färgglad, glansig skjorta. Jag såg ut som en riktig pimp i den. Vet inte hur jag tänkte.

Ditt dyraste plagg någonsin?

– Jag brukar köpa kostymer på Savile Row i London. Min dyraste var nog en Gieves and Hawkes för 12 000 kronor.

will_cameron

Will Cameron

Vad inspirerar dig?
– Filmer, böcker, folk på gatan – allt möjligt, faktiskt.

Hur shoppar du?
– Jag ger dem pengar och jag får produkterna. Ha ha, nej men jag handlar det mesta i London och New York. Det blir en hel del second hand. London är bra ur klädsynpunkt men New York är tveklöst den bästa staden i världen både när det gäller nya kläder och second hand.

Vilket är ditt livs bästa klädköp?
– Mina Converse.

Vilket inköp, genom tiderna, ångrar du allra mest?
– Ingenting. Absolut ingenting.

Vilken rockstjärna klär sig bäst i världen?
– Jack White. Allt han gör utstrålar bara ren och skär coolhet.

Har du något bra second hand tips?

– Kolla in gatan Brick Lane i London.

andre_anwar

André Anwar

Vad inspirerar dig?
– Det jag hittar i klädaffärer och i second hand-butiker. Jag vägrar betala mycket för mode, så jag är riktigt frekvent i second hand-butiker. Får en del inspiration från modemagasin också.

Hur shoppar du?
– Eftersom jag har tyskt påbrå besöker jag ofta Berlin. Det brukar bli att jag köper basplaggen i Stockholm och de mer originella kläderna i Tyskland.  I Berlin finns många små speciella märken som har mycket fult men om man bara letar lite så kan man hitta riktigt fina originella kläder till bra priser.

Vilket inköp, genom tiderna, ångrar du allra mest?
– När jag var i USA köpte jag åtta par Converse-dojor. När jag kom hem var det precis under den tiden när det var som mest omodernt att bära dem. Det kändes snopet.

Ditt dyraste plagg någonsin?

– Ett par Christian Dior-glasögon på Ebay för 4 000 kronor.

Har du någon speciell taktik då du shoppar second hand?
– Enda rådet jag kan ge för att hitta bra grejer är att besöka butikerna ofta. De bästa plaggen säljs fort. Mina två favoritbutiker är Stadsmissionen-butikerna på Mariatorget och Nytorget i Stockholm.

payman_dehdezi

Payman Dehdezi


Vad inspirerar dig?

– Läser en del modemagasin men inspireras mest av människan på gatan. Läste modebloggar förut men blev trött på dem – det finns för många!


Hur shoppar du?

– Eftersom jag har en egen affär sedan sex år (Le Shop) så blir det nästan uteslutande att jag köper kläder från mina leverantörer.

Ditt dyraste plagg någonsin?

– En pälsjacka från Prada som kostade 12 000 kronor. Jag har köpt ett par jackor i den prisklassen och nej, jag ångrar ingen.


Du handlar aldrig second hand?

– Nej, jag gjorde det när jag var yngre men nu klarar jag inte av lukten längre. Alla second hand-butiker luktar lika illa. Jag går in men vänder när jag känner lukten. De borde verkligen göra något åt det.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar