Annons

parfym1 FÖR HIPPIEN I DIG


I över 30 år har franska L’Occitane framställt dofter enligt traditionellt hantverksmässiga metoder med äkta essentiell olja som främsta ingrediens. Samtidigt med öppnandet av första butiken i Sverige, vid Norrmalmstorg i Stockholm, kröner man nu verket genom att introducera Eau de baux, 362 kr för 100 ml eau – en kryddig historia med kardemumma, cypressolja och trendingrediensen tonkaböna i mixen. Sweet.
parfym4
FÖR KUNGEN I DIG


Håll den 18 september ledig i almanackan. Då släpps – till ett begränsat antal butiker – årets kanske hemligaste parfym, Pradas första doft för män, Amber pour homme, 475 kr för 50 ml eau. Flott förpackad i metall och glas. Baserad på labdanum – ett mytomspunnet harts som faraonerna i Egypten använde för att doftsätta sig – samt saffran och ett aromämne som påminner om läder. Eller mocka? I vilket fall, en sensation.
parfym6
FÖR LYXLIRAREN I DIG

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

Det legendariska huset Creed, leverantör till en mängd kungliga hov, presenterar nu handgjorda Original vetiver 1 495 kr för 75 ml eau. För de pengarna får du en vidunderlig blandning av ingefära, musk och framför allt vetiver – det indiska tvåmetersgräs vars rötter ger den berömda olja som haft en populär ställning ända sedan den inträngande beskrivningen av dess effekter i Kamasutra…

parfym3 FÖR ELEGANTEN I DIG

 

Höstsäsongen 2006 öppnar snyggt med en riktig stänkare från ett av de creddigaste husen i världen, Yves Saint Laurent, vars L’Homme, 460 kr för 60 ml eau, släpps världen över i dagarna. Efter en trevlig öppning med frisk citron djupnar den något, blir mer pepprig med inslag av basilika och bottnar slutligen synnerligen inbjudande i torrt, torrt cederträ. Självraggande, tycker Kemimagistern.

 

parfym2
FÖR PILSKYTTEN I DIG


Med numera folkära doftnoter som mandarin och tonkaböna i receptet borde succén vara given för modehuset Cacharel och deras Amor pour homme, 265 kr för 40 ml eau. Men det som gör nyheten verkligt intressant är att man i kompositionen även vågat sig på en central placering av otippade råvaran ros, närmare bestämt av Centafolia-arten, vilket är snudd på unikt när det gäller herrdoft. Stiligt.
parfym5 FÖR MINIMALISTEN I DIG

Från USA, Arizona och det sköna Phoenix-gänget hos kultförklarade Philosophy kommer Anthem, 435 kr för 59 ml eau. På sätt och vis är den motsatsen till parfym genom att dofta sådär rent och fräscht som man egentligen bara gör efter att nyss ha klivit ur duschen. Tricket? Extrakt av grönt te, färsk citron och en svävande aning av sandelträ. En cool doft, som gjord för lite hudkontakt.

Tomas Lenneryd

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar