Annons
Annons

Så skaffar du en modern garderob

Det viktigaste plaggen i en mans garderob, höstens viktigaste accessoarer och jobbintervjuns bästa outfit. Burberrys hyllade chefsdesigner Christopher Bailey ger sina bästa stiltips.

joel

Det viktigaste plaggen i en mans garderob, höstens viktigaste accessoarer och jobbintervjuns bästa outfit. Burberrys hyllade chefsdesigner Christopher Bailey ger sina bästa stiltips.Christopher Bailey är creative director på Burberry och tillhör Cafés absoluta favoritdesigners. Han tog över rodret på det anrika brittiska modehuset 2001, blev omedelbart geni­förklarad och utsågs till Designer of The Year 2005 och 2007.

Annons

Berätta om höstens Burberry Prorsum-kollektion.
– Den är inspirerad av målningar av den brittiske konstnären L.S. Lowry (1887-1976) som föreställer industristäder i norra England med streckliknande, naivistiska figurer.
– Jag ville komma bort från den futuristiska technokänslan i tidigare kollektioner och gjorde den här hösten väldigt mjuk, romantisk och nostalgisk. Färgpaletten är extremt mycket brittisk höst: flaskgrön, bordeaux, guld, silver, nickel, mörkgrått och svart.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilket är det allra viktigaste plagget i en modern mans garderob?
– En trenchcoat. Och det säger jag inte enbart för att Burberry uppfann den en gång i tiden. Denna tidlösa ytterrrock är extremt funktionell och kan användas i alla olika
slags sammanhang, både formellt och till vardags.

Nämn två till!
– Handsydda skor och en bra kostym.

Har du några praktiska råd till den som ska köpa sin första kostym?

– Var extremt noggrann med material, snitt och hur den är sydd. En smal siluett får dig att känna dig längre och mer elegant. Förstagångskostymen bör vara svart, grå eller marinblå.

Vilka plagg klarar du dig själv aldrig utan?
– Jeans och kavaj.

Just jeans och kavaj verkar vara en slags uniform för manliga designers, däribland du.
– Haha, det är en look som inte drar blickarna åt sig, och jag föredrar att passera obemärkt förbi.

Funkar jeans och kavaj vid alla tillfällen?
– Nej, naturligtvis finns det situationer man bör vara mer formell, till exempel bröllop eller en nyårsfest. Det är dock tillräckligt elegant för en jobbintervju.

Vilka är höstens viktigaste accessoarer för män?
– Snygga handskar, gärna i en stark färg, en stickad mössa i kashmir och lyxig resväska. Vi lanserar i höst för första gången en bagagekollektion för män bestående av maskulina och funktionella skinnväskor.

Du har alltid inspirerats av popmusik. Vilka artister snurrar mest i din iPod just nu?
–  Bob Dylan, Rolling Stones, The Sex Pistols, The Kooks, Razorlight och Billy Bragg.

Slutligen, vilket är ditt bästa stiltips?
– Ha en avslappnad attityd och bjud på många leenden! Det är sexigt.

Michael Dee

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar