Annons

Så skapar du det perfekta rockbandet

Skivomslag, kläder, videos, konserter och merchandise. Cafés Klas Ekman pratar "kreativ kontroll" med Glasvegas sångare James Allan.

joel

Skivomslag, kläder, videos, konserter och merchandise. Cafés Klas Ekman pratar "kreativ kontroll" med Glasvegas sångare James Allan.

glasvegas_1


Skivomslag

– Jag såg en Van Gogh-tavla på ett museum i New York och insåg direkt hur omslaget skulle se ut. Det fanns en ilska i hans sätt att måla som stämde överens med skivan. Månen på tavlan gav verkligen en känsla av isolering. Jag förklarade för skivbolaget hur omslaget skulle ritas och sedan gjorde de det.

Annons

Kläder
– Rockabillyfrisyrer, svarta kläder och svarta Ray-Ban Wayfarers. Enkelt, praktiskt och relativt billigt. Och när vi spelade in videon till Geraldine testade en stylist ett par fina skinnbrallor på Paul. Då blev jag avis. Varje man bör testa skinnbrallor en gång i livet.

Gilla Cafe.se på Facebook


Merchandise

– Det är jag som designat alla våra t-shirts hittills. Först tänkte jag
att det var onödigt, men sedan blev jag nervös över att skivan inte
skulle sälja tillräckligt bra och då satte jag mig helt enkelt ner och
ritade på ett papper hur de skulle se ut. Sedan fick skiv­bolaget fixa
dem. Det är viktigt att även t-shirtarna är extremt enkla rent
grafiskt. Jag hatar all form av progg, minimalism är mer min
grej.

glasvegas_2

Videos

– Hittills har regissörerna styrt mycket, och det har väl blivit bra, men vi ska nog börja bestämma mer även här. Jag gillar videon till Geraldine. Den är enkel och visar ungefär hur vi ser ut live. En video ska vara avskalad och inte få folk att tappa fokus från vad som är viktigt – oss.

Konserter
– Snyggt bakgrundsljus och mycket rökmaskiner, det är hela hemligheten. Rökmaskiner är underskattade, tycker jag. Det ger en sorts krigisk look som jag verkligen gillar. Rökmaskiner är ett tecken på att man menar allvar. Tidigare var vi noga med att det aldrig skulle vara tyst mellan låtarna, allt skulle bindas ihop som av en röd tråd. Det har vi släppt lite på nu, men jag tycker fortfarande att tanken är väldigt bra.

Klas Ekman

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar