Så väljs Årets bäst klädda man ut: ”Du behöver inte vara klädd i tredelad kostym”

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-09-17 12:06  |  Lästid: 2 minuter
folk

Jason Diakité och Titiyo.

I september 2015 delar Café ut en rad priser under Cafés Stora Modepris – i år hemma hos Absolut på Atelier i Stockholm. Extra fint är priset till Årets bäst klädda man. Cafés modechef Daniel Lindström berättar om hur det går till att välja ut en vinnare. 

* * *

Hur går det till när ni utser Sveriges bäst klädda man?

– Vi på redaktionen har en väldigt bra bild över hur kända svenska män klär sig. Många porträtteras i tidningen under året och vi får en möjlighet att se och lära känna de här personerna, hur de klär sig och om det finns ett genuint modeintresse, säger Daniel Lindström.

Är det svårt att hitta en vinnare?

– Tvärtom! I dag finns mängder av svenska män som klär sig bra. Den yngre generationen, födda på 80- och 90-talet, är betydligt mycket mer intresserade av mode och kläder. Vi har även skådespelare, artister och sportstjärnor – till exempel Joel Kinnaman, Alexander Skarsgård, Henrik Lundqvist och Zlatan Ibrahimovic – som blivit internationella stilikoner. Det inspirerar många andra.

Vad krävs för att få utmärkelsen Sveriges bäst klädda man?

– Att man har egen stil som känns rätt i tiden. Du behöver inte vara klädd i tredelad kostym, slips och blanka brogues för att vinna. Stil handlar om någonting annat än mode och gamla etikettsregler.

* * *

Stolt huvudsponsor

stayhard-logo

 

Sponsorer

schwarzkopf-250 pacorobane-250 vita-coco-250

* * *

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-08 13:37