Annons

Fredrik Aidehag
Johan Ivarsson, tränare för svenska mästarna Pixbo, har tipsen som tar dig från vildsint slugger till taktiskt slipat geni på innebandyplanen.

1. Täck målet
Det viktigaste är att täcka det egna målet. Om ni spelar tre mot tre – ha alltid en back vid målet och två som jagar längre upp i banan. Om ni spelar fyra mot fyra passar det att ställla upp 1-2-1. Ofta är ett målområde, som man inte får gå innanför, markerat i golvet framför buren.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

2. Spela på kontringar
De flesta lag är inte kapabla att föra spelet. Om ni kan locka upp motståndaren till att stå och passa runt på er planhalva kommer ni snart att kunna sno bollen och kontra in ett mål. Så går de flesta mål till, både på elitserien och på korpnivå.

3. Försök ha klubban in i banan
De flesta spelare skjuter med klubban till vänster om kroppen. Försök få lagets bäste skytt i skottläge så att han kommer in i banan från höger och kan skjuta så centralt som möjligt. Om ni har en bra högerskytt i laget är ni attt gratulera. Det bryter mönstret, och han ska så ofta som möjligt ha sin utgångspunkt på vänsterkanten.

4. ”Lofta” klubban
De flesta söndagslirare nöjer sig med att böja till en lagom hook på klubban med handen. Men du kommer att skjuta mycket bättre om du också ”loftar” den, alltså vinklar bladet uppåt, som en golfklubba. I början kanske dina skott träffar basketkorgen, men när du väl vant dig vid att flytta fram kroppstyngden kommer de att sitta i nättaket. Hooka och lofta bladet i hett vatten.

5. Håll ett högt passningstempo
Låt motståndarna springa. Passa snabbt och  från kant till kant. Då tvingas motståndarnas back flytta sig i sidled och lämnar förhoppningsvis en lucka i målet.

Ulf Roosvald

Annons

Dela (12)
Tweeta

Annons


Laddar