Sällskapsspelen som gör julen lite roligare

Sällskapsspel

Spöa familjen och vännerna i kunskap, kreativitet och slughet. Här är sällskapsspelen som är bäst och roligast under julens många kvällar.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-12-22 09:41  |  Lästid: 3 minuter

Ja, nu är det väl ändå jul igen och med det allt vad det innebär. Och ja, årets jul blir annorlunda det vet vi nu. Visst, traditioner bör hållas men kanske det är dags att börja testa (eventuellt) nya saker – som sällskapsspel!

Julen är tiden för umgänge med nära och kära och även om det inte blir långbord i långbordets rätta bemärkelse i år ska tid fördrivas. Café dukar upp till sällskapsspelsbuffé och listar åtta spel som kan komma att bli ett nöje under julledigheten.

1. När då då?

329 kr

Så går det till:

Uppskattat, relativt enkelt och helt klart kul. Här får du utmana motståndaren med din kunskap om årtal. Spelet går ut på att samla ihop tio kort med olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Det gäller att gissa rätt på händelser, saker och personer i rätt ordning. Till exempel ”Började Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger?” Det som är skönt är att du inte behöver kunna det exakta årtalen, utan du behöver bara kunna placera dem i rätt förhållande till varandra.

2. Tomtens julspel

199 kr

Så går det till:

Ett klassiskt frågesportspel i jultappning. Exempel på frågor dyka upp som kan dyka upp är ”När slutade Arne Weise vara julvärd?” eller "Vad kallas tomten i Norge?”

3. HINT

449 kr

Så går det till:

Kan du ta en hint? Förhoppningsvis kan du det för då kan du det här spelet. Här får du rita, snacka, nynna och göra charader om allt från skurkar i filmer, till sånger till länder som inte längre finns. Här får du verkligen framhäva din kreativa sida, men se upp! Ett svar bör man undvika då man inte får gissa på just det.

4. Pandemic

399 kr

Så går det till:

Hyfsat rätt i tiden? Jo tack, däremot har spelet fått blandade recensioner. Det går mer eller mindre ut på att försöka förhindra att ett virus ska sprida sig över världen. Du får lite leka statsepidemiolog aka Anders Tegnell för en stund.

5. SMART 10

299 kr

Så går det till:

Detta är också ett frågesportspel men skiljer sig från andra då du får vara med och svara hela tiden. Till varje fråga finns det tio svarsalternativ och målet är att pricka in så många rätta svar som möjligt. Har du rätt får du en poäng, har du fel är du ute ur rundan och förlorar alla poäng som du samlat ihop. Är du en gambler eller stannar du?

6. Yatzy

29 kr

Så går det till:

Ja, Yatzy. Det är självklart, roligt och bara så himla enkelt. Alla vet hur det går till så ingen beskrivning krävs.

7. EXIT – spelserien

179 kr

Så går det till:

Som Escape room fast i brädspelsformat, typ. Killen i kassan på Webhallen rekommendera spelen och då vet man att det är bra. Här gäller det att samarbeta med gruppen för att tillsammans klura er igenom ett mysterium. Spelet finns i flera olika varianter så det är bara välja och vraka vilket som passar dig bäst.

8. Bezzerwizzer

449 kr

Så går det till:

Kunskapsspelet där allmänbildning och taktik avgör vem som kammar hem vinsten. Roligt, spännande och kultiverande! Vem är egentligen den största bezzerwissern bland vännerna?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-22 09:45