Samir & Viktor nominerade till årets låt: ”Visste inte ens vad Grammis var”

Konkurrensen var hård, men Samir & Viktor var bland de hårdaste.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-12-15 11:39  |  Lästid: < 1 minut

På torsdagen tillkännagavs vilka artister och låtskrivare som nominerades till Grammis 2017. Bland de som kammade hem flest nomineringar ser vi bland annat Kent (årets album, årets artist, årets musikvideo, årets rock), Little Jinder (årets album, årets textförfattare), Laleh (årets låt, årets pop, årets producent) och Zara Larsson (Regeringen pris årets musikexport, årets artist, årets låt).

I kategorin årets låt gör artister som Håkan Hellström, Miriam Bryant, Zara Larsson och Laleh upp om priset, tillsammans med uppstickarna Samir & Viktor. Samir Badran var med i Paradise Hotel 2013 och även en kort sejour 2014, medan Viktor Frisks claim to fame är hans modeblogg. De två träffades sedan på en fitnessgala och ”sparks flew and emotions ran high” för att citera Lloyd Christmas i Dum och Dummare.

Det var då de två blev ett och magi började skapas med låten ”Success”, som faktiskt också blev något av en succé. De medverkade i melodifestivalen både 2015 och 2016, och det är med bidraget till årets festival som de nu är nominerade till årets låt.

Men trots den musikaliska succésagan som tog sin början 2014 var inte Samir Badran beredd på någon Grammisnominering. Han visste faktiskt inte ens vad Grammis var, när han fick beskedet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-04 17:44