Annons


Rebecca-CohenlitenIdag bjuder second hand-butikskedjan Myrorna in till stor modevisning på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Cafe.se tog stylist Rebecca Cohen åt sidan och konfronterade henne med det alla egentligen undrar.

Annons

Jag är skeptisk till second hand. Man får ju leta i timmar och hittar oftast ingenting. Vad är grejen, egentligen?
– Det är miljövänligt, billigt och framförallt så får man mer unika plagg. Man hittar saker som inte går att få tag på någon annanstans. Tricket är att orka leta och inte tro att man ska ”gå och köpa något på second hand”.

Finns det några speciella plagg som är särskilt bra att köpa second hand?
– Kavajer är ofta i bra i skick. Skinnjackor blir bara snyggare med åren. Accessoarer brukar också vara bra köp, som till exempel originella väskor som man inte hittar i vanliga butiker.

Gilla Cafe.se på Facebook

Och vad ska man undvika?
– Det finns inget som man bör undvika men det kan vara svårt att hitta snygga herrskor.

Hur ofta kommer plagg in på Myrorna? Är det värt att besöka butiken flera gånger i veckan?
– Det beror på vilken affär det är. Myrorna har 27 butiker i Sverige. I storstäderna kommer nya saker in varje dag så absolut, besök ofta, det är då man hittar de bästa plaggen.

Hur ser second hand-marknaden ut i Sverige? Krymper den eller blir den större?
–Den blir större. Vintage har fått mycket uppmärksamhet i medier och det känns som att det anses mer och mer trendigt. Idag är det allt från äldre tanter till kändisar och riktiga fashionistas som handlar på second hand.

Var hittar man bästa second hand-shoppingen i Sverige respektive Europa?
– I Sverige är det i Stockholm och i Europa är det tveklöst Paris, där kan man hitta riktigt schyssta märkeskläder. Att besöka Paris och inte sondera secondhand-djungeln borde vara kriminellt för en modeintresserad.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar