Annons

Se hit!

joelHaft det stressigt på jobbet? Lite trött och hängig runt ­ögonen? Så här blir du redo
för ­julfester, nyårspartyn och släktkalas.

Ja, du kanske har fast blick. Men hur är det med huden omkring? Här är den tunnast på hela kroppen. Samtidigt är den likt resten av ansiktet obarmhärtigt utsatt för väder, vind – och genom att du blinkar, blundar och kisar även ständigt i rörelse. Slutsats: här behövs specialskötsel.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Konsistens och förvaring
En bra ögonhudprodukt – välj helst lotion ­eller gelé – främjar cirkulation, vårdar, tillför fukt och näring, jämnar och fördröjer åldrandesymptom samt ger skydd. Din appliceringsmetod har mindre betydelse, konsistens och densitet desto mer. Förvarar du din produkt i kylskåp får du också en extraskön avsvalkande känsla gratis, varje gång du klickar på.

Rynkor och ringar
Vardagsbäst just nu känns oparfym­erade Eye relief, 110 kr för 15 ml i hygienisk pumpförpackning från Nivea. Som bonus innehåller ­denna viktlösa lotion även ett ljusfilter (spf 6), effektivt mot rynkbild­ande uv-strålning. Det enda vi inte tycker den rår på är ”mörka ringar”, men det gör ingen annan ofärgad problem­lösning heller. Där är det i stället en kamouflerande produkt, det vill säga smink, som gäller.
Ett mellanting, värt att pröva om du störs av ringarna och har resurserna, är Total eye care (spf 15), 465 kr för 22 ml från Derma­logica. Den utför tack vare innehåll av ljusreflekt­erande partiklar ett optiskt trick som får hudsektorn under ögat att verka slätare och ljusare – utan att vara smink. Mindre hokuspokus än det kan låta, och har faktiskt synlig effekt.

Påsar under ögonen
Sömnbrist, alkohol och bruk av alltför bastant kräm kan orsaka ansvällning, främst undertill –
det vi i dagligt tal kallar ”påsar”. Dessa är lokala vätskeansamlingar och ett sätt att mota dem är alltså undvikande av tyngre krämer, vilka kan blockera naturlig av­dunstning i området. Att ”ha på lite extra för säkerhets skull” av din vanliga allroundfuktkräm, särskilt före sängdags, kan alltså vara själva boven i påsdramat!
Är det riktig kris en morgon kan du med förtroende vända dig till svenska Recipe och deras nya Under eye patches. Denna kur i ”plåsterform” eliminerar med alg­extrakt och annat nyttigt svullnad och trötthets­tecken. Ge plåstren 20 minuter medan du käkar frukost – och se skillnaden själv. 159 kr för ett kit om fyra behand­lingar och ur­smart att ha i beredskap för dagen efter.

Svidande ögon
Bildskärms­arbete, luftkonditio­nering, klorbad, damm och drag – det finns en hel del som kan störa ditt ögonklimat. Det där grusiga, ­irri­terande skavet bakom ögon­locken försvinner i ett nafs med hjälp av de berömda vätske­dropparna från Visine, som nu äntligen lanserats i Sverige. Samtliga fem varianter i sortimentet, med priser från 69 kr, återställer den viktiga tårfilmsbalansen, rund­smörjer och ger omedelbar lindring. Mest gillar vi ­Intensiv-formulan för 99 kr, som har längst verkan och helt saknar konserverings­medel. Det enda Café nu längtar efter är sorten som fixar bort det blodsprängda ur ögonen. Den typen får ännu inte saluföras här, men finns nu att skaffa närmre än någonsin – ­nämligen i Finland.
Och slutligen, ögonbrynen? En gnutta hårvax och tandborste är bästa tricket för att få pli på dem.

0601_nivea 0601_undereyepatches 0601_visine
Total eye care, 465 kr. Eye relief, 110 kr. Under eye patches, 159 kr. Visine, från 69 kr.

Tomas Lenneryd

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar