Se när atleten testar ”antisex-sängen” i OS-byn: ”Fake news”

Pappsängar från Os-byn och en kille som kollar in i kameran

De hållbara kartongsängarna ryktades vara designade för att stoppa de tävlande från att ha sex.

Robin Åberg | Foto: Getty & Twitter  |  Publicerad 2021-07-19 16:54  |  Lästid: < 1 minuter

Under sommarens olympiska spel i Tokyo kommer samtliga sisådär 18 000 atleter att sova på miljövänliga sängar gjorda på återvunnen kartong. Enligt arrangörerna ska sängarna som minst tåla en vikt på 200 kg men under de senaste dagarna har ett rykte spridit sig om att sängarna varken klarar häftiga rörelser eller vikten av mer än två personer.

Enligt ryktet (som även spridit sig till sportsidornas rubriker) ska den påstått rangliga konstruktionen vara ett medvetet trick av arrangörerna för att stoppa deltagarna från att ha sex och därigenom minska spridningen av Covid-19.

I en video på twitter slår nu den irländske gymnasten Rhys McClenaghan fast att dessa rykten är ”fake news” och tar tillfället i akt att demonstrera detta genom att hoppa ordentligt i pappsängen. Olympiska spelens officiella twitterkonto passade även på att tacka Rhys för att ha knäckt myten och tillägger att de hållbara pappsängarna är solida.

Sex är annars en vanligt förekommande aktivitet i OS-byn och trots att atleterna uppmanas att undvika icke-nödvändig fysisk kontakt förväntas 160 000 kondomer att delas ut till de tävlande. En talesperson för den Olympiska kommitteen poängterar dock för nyhetsbyrån AFP att ”de utdelade kondomerna inte är menade att användas i OS-byn”. Istället är tanken att de ska ”tas med tillbaka till atleternas respektive hemland och för att hjälpa dem att stötta kampanjen med att sprida kunskap om HIV/AIDS”.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-19 17:04