Annons
Annons

Sebastian Larssons kampvilja och precision vid fasta situationer är ett av våra vassaste vapen i landslaget. I det nya numret av Café pratar han med Robert Börjesson om Erik Hamréns spelfilosofi, fotbollsfostran i Premier League och förväntningarna inför EM-sommaren.

Annons

– Vi kan slå alla i EM. Många länder är givetvis större favoriter, men vi är samtidigt ett land som många vill slippa möta eftersom de vet att vi har ett starkt kollektiv. Vi är kända för att kunna slå de allra bästa lagen.

I gruppspelet är det ena värdnationen Ukraina, Frankrike och England som står för motståndet.

– Vi kunde ha fått tuffare motstånd. Det ska bli kul att möta en värdnation även om Ukraina har starkt stöd på läktarna. Frankrike har fantastiska spelare och är en av fotbollens stormakter, men har väl inte riktigt varit på topp de senaste åren. England kan gå långt om allt stämmer, men de är inte en guldkandidat.

Det svenska fotbollslandslaget är just nu på januariturné i Qatar, med en trupp som framför allt består av unga talanger från skandinaviska ligor. Detta är ett av de säkraste sätten för en lovande spelare att ta sig en plats i det ”riktiga” landslaget. Men det kan gå bra ändå.

Några av de spelare som inte deltagit i januariturnén är Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg – och Sebastian Larsson. Larsson bytte redan som 16-åring IFK Eskilstuna mot Arsenal.

– Jag fick den fysiska fotbollen gratis. Det blev det naturliga sättet att spela fotboll i och med att jag lärde mig det i en ung ålder. Jag kan tycka att det är frustrerande i landslaget att man inte får röra någon. I internationell fotboll blir du avblåst trots att du vinner bollen.

Med Erik Hamrén som förbundskapten har landslaget en mer segerinriktad spelfilosofi, tycker Larsson.

– Vi spelar en mycket mer positiv fotboll med Erik som förbundskapten. Lagerbäck var framgångsrik, men nu spelar vi för att försöka vinna matcher snarare än att inte förlora matcher. Det är en spelstil som passar mig bättre eftersom vi försöker spela högre upp i banan.

Läs hela intervjun med Sebastian Larsson i Café nummer 2/2012 – i butik nu.

Foto (beskuret): Fredrik Skogkvist

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar