Annons
Annons


Det är högsommar, det gassar och det är sandaler som gäller. Får vi föreslå några okomplicerade åtgärder mot sånt som brukar följa i spåren? Varsågod – så här slipper du skinande panna, svettiga armhålor, ömmande fötter och solsveda.

SOLSKYDD DE LUXE

En efterlängtad produktnyhet för oss som ogillar kladd i allmänhet och smetiga solskyddskrämer
i synnerhet kommer i form av Oil Free Matte Block med spf 20 från Dermalogica.

Annons

Den ger dig bums pålitligt skydd från bränna (inte från brunhet!) och andra UV-ljusskador, är så lätt att man inte känner dess närvaro och har en formula som bygger på patenterad mikrosvampsteknologi vilken kontinuerligt suger upp överskottsfett underifrån.
solskydd_380
Skydda dig från farliga strålar med Dermalogicals solskydd.

Så bra att man önskar att det funkade på magen också! Det enda minus vi hittar rör priset: 510 kr för 50 ml kräver att du har en hyfsat tillåtande groomingbudget.

HEALA HÄLEN

När något lovar läkning av det envisa (och ibland rejält smärtande) gisslet hälsprickor, då vaknar Plus-Sverker i oss. Särskilt om man som vi redan tidigare behandlat detta elände under betydligt längre tid än de endast 7 dagar som poetiskt namngivna Kräm för spruckna hälar hävdar sig behöva.
halsalva_380
Scholl’s första hjälpen-kräm till alla spruckna hälar

Men tro det eller ej, efter inledande filningsomgång och en veckas smörjningsinsats är huden längst bak därnere alldeles babyslät och ordningen skönt återställd. Undermedlet finns för 79 kr per 60 ml från Scholl, som även erbjuder fullständiga fotvårds­behandlingar hos sina butiker landet runt.

DINA GLANSDAGAR ÄR ÖVER

Även om ansiktshuden spinner tack vare ökad luftfuktighet och  trivsamt väder behöver den återfuktning och skötsel efter beach och bad. Nya Anti-Shine Moisturizer, 269 kr för 75 ml från Recipe, ger den just det – med tillsats av ultraeffektiva blänkfilter, som först mattgör på direkten och sedan fortsätter att absorbera din egen oljeutsöndring allt eftersom.

antishine_380
Motarbeta glansig panna med Recipe anti moisturizer.

Perfekt att ha i beredskap för dig som ”jämt” känner dig för blank och klibbig, men likaså för dig som endast gör det då och då.På väg till dejt eller in i löneförhandling, exempelvis? Ett tryck på tuben, ett svep med handen och du återtar kontrollen på nolltid – åtminstone på ytan.

BUKT MED LUKT OCH FUKT

Fakta:
Deodorant verkar som namnet anger enbart mot odör, alltså dålig lukt.
Antiperspirant i sin tur funkar endast mot perspiration, eller med
andra ord svettning. Tumregel: Genomskinliga stick är simpel deo, medan
vita, ogenomskinliga har bägge egenskaperna. Så läs det finstilta och
se till att få dubbelt så bra resultat.

deo_380
Antiperspiranten från LAB Series är helt alkoholfri.
 
Ett
ytterst säkert tips är oparfymerade nyheten Antiperspirant Deodorant
Stick, 195 kr för 75 gram från omarbetade och utmärkta Lab Series.
Torkar per omgående, är fri från potentiellt irriterande alkohol och
gör jobbet som jobbet ska göras.

Tomas Lenneryd

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar