Sex anledningar att springa till skobutiken i vår

Joe Strummer löper och löparskor.

Vår och nya tag? Daniel Lindström, Cafés löparfantom tillika modechef, tipsar om sina favoritlöpardojor just nu.

Daniel Lindström | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-03-17 11:40  |  Lästid: 2 minuter

Löparskor har många fördelar. Förutom att de är nätta i sin form och extremt bekväma så får man även bättre hållning i den här modellen jämfört med till exempel basket- eller tennisskor med platt sula.

Färgmatchat från Nike

1 000 kr

Beige, brunt och svart – vi kan inte direkt klaga på den här väl sammansatta färgkombon. Skorna gör sig helt perfekt till ett par blå jeans i vår men funkar såklart till nästan alla slags byxor och shorts. En vinnare.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Stilrent från Adidas Originals

1 299 kr

Den perfekta vardagsskon i vår. Minimalistisk design, hög funktionalitet med tekniska sulor och en lagom r­etro-inspirerad look. Vad mer kan man önska? ­Response CL heter modellen.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Ikoniskt från New Balance

2 200 kr

990-modellen lanserades första gången 1978 och var den tidens mest avancerade löparsko. I dag räknas modellen som en av sneakervärldens verkliga klassiker, alltid aktuell i något sammanhang.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Tekniskt från Hoka One One

2 300 kr

Trailskor har varit på modet några år nu och Hoka är ett av varumärkena som leder utvecklingen. Den minimalistiska modellen Mafate Speed 2 har en ovandel i mesh, reflekterande detaljer och yttersula från Vibram.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Hajpat från Norda

2 300 kr

Kanadensiska trailmärket Norda är det mest hajpade i löparvärldens just nu. Inte så konstigt med tanke på designen. Ovandelen är tillverkad i det närmast outslitliga syntetmaterialet dyneema.

Läs mer om produkten eller köp den här.

Retrodesignat från Common Projects

4 300 kr

Amerikanska Common Projects tillverkar alla sina sneakers i Italien i bästa läderkvaliteterna. Modellen Track 80 är en vintageinspirerad löparsko i mocka med guldstämplat serienummer på sidan.

Läs mer om produkten eller köp den här.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-17 13:04