Annons

Sigge Eklund: ”Jag tog magic mushrooms”

Sigge Eklund om magiska svampar och rent hälsovådliga badvanor.

Victor Johansson

Vilket är ditt favoritgift?

– Numera är det snus och kaffe. Tidigare experimenterade jag med droger som alla andra.

Vilken är din största framgång i livet?

– Jag tror att man bara passar ihop med en på miljonen. Så det var en obeskrivlig framgång att jag träffade min fru. Hade jag inte gjort det hade jag blivit ihop med någon lite sämre och därmed också mått lite sämre. Att hitta rätt person att leva med är bättre än att vinna två miljoner på lotto.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Vilken är din största fobi?

– Jag har en fobi på riktigt: att se människor spy. Jag minns alla spyor som jag har sett under mitt liv. Jag har ett inre fotoalbum med 2000 spyor.

Hur skulle du vilja dö?

– Eftermälet tjänar starkt på att bli mördad. Man blir ju någon slags martyr då. Men samtidigt vill man inte dö i förtid. Så svaret måste bli: mördad vid 99 års ålder.

Om du fick chansen att leva ett nytt liv efter din död och fick välja på Hugh Hefners liv eller Nelson Mandelas liv – vilket skulle du välja?

– Jag har en hemlig dröm om att sitta i fängelse. Inga räkningar, inget ansvar, bara läsa och skriva. Lugn och ro äntligen. Om man kan undvika att bli misshandlad och våldtagen så är Nelson Mandelas liv ett självklart svar.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?

– Jag hade tagit magic mushrooms och fick panik när jag kollade klockan och den stod still i flera timmar. Senare förstod jag att den oturligt nog hade stannat under trippen. Skräcken var fasansfull, jag trodde att trippen hade bromsat tiden så mycket att det skulle ta en evighet tills den var kvar.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att jag aldrig skulle komma att använda mina betyg. Det hade ju varit väldigt bra att veta. Jag hade 4,9 i onödan, eftersom jag aldrig kom att använda dem.

Vilken är din käraste ägodel?

– Ett inramat foto som jag fick från Olof Palme när jag var liten. Ett porträtt av honom som han skrivit ”Till Sigge från Olof” på.

Vem är tidernas sexigaste kvinna?

– Jag känner på riktigt att jag är sexuellt besatt av min fru. Det är en stor fördel i förhållandet.

Vilken dag har varit den svåraste i ditt liv?

– Dagen då mina föräldrar gick från att vara gudar till att vara vanliga människor. Då min mamma träffade en annan man och min pappa bröt ihop över det. Och de hade den dåliga smaken att berätta varenda detalj för mig.

Nämn fem saker du gör när ingen ser dig.

– Med tre barn är det en timme per dygn då ingen ser mig. Då ligger jag i badet och har vattnet så varmt att det gör ont att gå ner i. För att bränna bort ångesten inför verkligheten och vardagen. Dagen är kvar på skinnet annars, jag måste tvätta bort dagen för att gå in i kvällen fri.

Intervjun är tidigare publicerad i Café #2/2013.

Annons

Dela (11)
Tweeta

Annons


Laddar