Hoppa till innehåll

Silvana Imam: ”Jag önskar att jag var weedrökare”

Sveriges hiphopdrottning Silvana Imam om kuksugare, horungar och att hon är Sveriges bästa rappare.

silvana
Förra året vann Silvana Imam priset som årets textförfattare. I år har hon chansen igen: Silvana är en av fyra nominerade i årets textförfattare när branschpriset Musikförläggarnas Pris delas ut. Foto: Eero Hannukainen.

Sveriges rap queen Silvana Imam är nominerad som årets textförfattare för creddiga branschpriset Musikförläggarnas Pris. Cafés Joakim Almén träffar en glad och frispråkigt härlig, Silvana Imam i samband med nomineringen som ägde rum på Berns under tisdagen.

Silvana Imam är i gott sällskap. Tillsammans med Veronica Maggio, Erik Lundin och Jocke Berg har hon chans att vinna priset som årets textförfattare.

– Det är det här det handlar om, jag har byggt min karriär på texter. Det är en stor ära att vara nominerad igen, svarar Silvana Imam på frågan hur det känns att vara nominerad.

Berätta nåt oväntat om dig.

– Jag samlar på skor.

Det är inte så oväntat.

– Haha nej, du har rätt. Jag är en HSP – Highly Sensitive Person – jag känner in alla energier i rummet. Jag ser vad som händer överallt i rummet. Jag är väldigt uppmärksam. Det är lite jobbigt, för man kan aldrig slappna av.

Mindful deluxe.

– Vet du vad jag önskar? Jag önskar att jag var en weedrökare.

Du röker inte gräs alltså?

– Nej, eller jag har gjort det några gånger men jag har alltid spytt och jag mår alltid jättedåligt efteråt. Sist jag rökte weed spydde jag galla i fem minuter. Så nej, jag kan inte röka. Jag verkar vara helt allergisk.

Du menar att du hade känt in rummet ännu mer då?

– Ja, många kreatörer och konstnärer röker och gör sina bästa verk när de rökt.

Vilket är det märkligaste rykte du hört om dig själv?

– Att jag hånglat med en kille på toan på Spy Bar. Jag har inte hånglat med en kille på Spy Bar på kanske tio år. Svårt när jag också är lesbisk. Men… lesbiska personer kan väl också hångla med killar?

Vilket karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Mitt kontrollbehov. Jag skulle behöva lämna ifrån mig mer jobb och lita mer på människor. Jag litar inte på att nån kan göra det lika bra som jag.

Förra året vann Silvana Imam – i år är hon återigen nominerad som årest textförfattare.
Silvana Imam är trött på att frågor kring hur det är att vara kvinna i branschen: ”Jag är Sveriges bästa rappare, så fuck all ya’!”. Foto: Joakim Almén.

Vilken är din favoritsvordom?

– Kuksugare!

Specifikt.

– Jag älskar det: ”kuksugare!”. Jag älskar att svära! Det kanske jag inte är så stolt över. Fast i och för sig har jag ingen anledning att säga kuksugare nu, men det finns så många kuksugare i den här branschen.

Vilket är ditt favoritord?

– Kuksugare! Haha. Mitt favoritord är ”horunge” – jag älskar som sagt att svära. Det kanske inte är så charmigt egentligen.

Vilken fråga är du mest trött på?

– Hur det är att vara kvinna i branschen. Man bara: ”jadu, jag är Sveriges bästa rappare, så fuck all ya’!” Jag är så trött på de där horungarna, haha.

Vinnarna av Musikförläggarnas Pris 2016 utses den 11 november. Här är samtliga nominerade.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.