Simon Said: “Jag borde visa mina föräldrar mer tacksamhet”

I Cafés nya intervjuformat ställer vi 20 frågor som vi tycker säger något om en person. Lär känna Cafés nya medarbetare Simon Said!

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2018-09-20 15:04  |  Lästid: 3 minuter

I Café och på Cafe.se har vi ett format vi kallar ”Vad är du för man?” där kända svenska män svarar på en rad frågor. Tanken är att våra läsare – till stor del pojkar, killar och män – ska få en större inblick i hur deras förebilder tänker kring en en del ämnen.

Simon Said är Cafés senaste vän och kollega vars blogg du inom kort kommer att kunna hitta här på sajten – och i ytterligare ett spännande sammanhang som vi kommer att berätta mer om inom kort.

För att vi, och du som läsare, ska lära känna Simon bättre bad vi honom att svara på några frågor om bland annat hans person, om hans framgångar och motgångar i livet, samt vad som är mest fel i världen just nu.

Simon, hur är din familjemiddag?

– Högljudd, vi är ju syrianer för guds skull!

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att tålamod och hårt arbete lönar sig och att ständigt ha bråttom inte alltid är positivt. Jag ser liknande drag hos andra i den åldern idag, det här med att ha bråttom. Vi skulle alla må bättre av lite mer tålamod.

Vem är din motivationscoach utan att veta om det?

– Instagram.

Vad skulle höja din livskvalitet?

– Bra väder året om. Och med bra menar jag 22 grader sol, vindstilla, stackmoln. Jag har spenderat de senaste åren i San Diego. Där är det bra väder året om. Se och lär, Stockholm!

Vilket är ditt favoritgift?

– På senare dagar: en kall IPA. Jag har blivit lite av en låtsas-kännare när det kommer till en bra IPA. Gärna en dubbel!

Vad gör du när du får kritik?

– Först går jag i försvar, sedan tar jag åt mig och försöker göra det bättre. Får jag kritik av mina äldre syskon eller mina föräldrar svarar jag dock oftast ”amen durå?!”

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?

– Jag vet att detta låter konstigt och bisarrt, men: Fredrik Wikingsson. Jag älskar Fredrik Wikingsson. Jag får inte nog av honom. Sedan tycker jag att konceptet ”göra gott utan att synas” bör få mer uppmärksamhet. D.v.s. alla i vardagen som lyfter men håller tyst om det. Låt oss andra höja er!

Vad är mest fel i världen just nu?

– Den syriska konflikten. När ska de få frid?

Simon Said är Cafés nya medarbetare.
Simon Said är Cafés nya medarbetare.

Vilken bok rekommenderar du till din bästa vän?

– En vän med mycket tid: Alkemi, det gudomliga verket av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund. Livsförändrande! En vän med mindre tid: Helikopterrånet av Jonas Bonnier. Fantastiskt roman baserad på det ständigt romantiserade helikopterrånet i Västberga.

Läs mer om boken här!

Skryt om en framgång!

– Att starta en podcast från min garderob i studentrummet i USA brukar jag tycka om att skryta om. Jag har aldrig heller förlorat en tävling i vem som kan stanna under vattenytan längst. Mitt rekord är ca 2.30. Tror du mig inte? Utmana!

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Som barn brukade jag utmana mina föräldrars kärlek till mig genom att påbörja en klättring på balkongräcket. Tack och lov har jag växt upp.

Erkänn en motgång!

– Min första korsbandsskada när min fotbollskarriär var i full blom. Det beskedet från läkaren glömmer jag aldrig.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– På en båt i Thailand.

Vilket är ditt livs största misstag?

– Att jag hade för bråttom med min fotbollskarriär. Jag trodde att det var kört redan när jag var 17 om jag inte gjort allsvensk debut vid det laget. Det präglade en del av min karriär och det bröt ner mig.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Stökigheten. Att jag använder mitt golv som en vertikal garderob.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Till mina föräldrar. För att jag inte visat och visar tillräcklig tacksamhet dagligen.

Vilka är dina favoritskor?

– Alla ”gubb-sneakers” med tjock sula går hem hos mig just nu. New Balance modell NB1 990v3 har allt det där!

New Balance NB1 990v3
New Balance NB1 990v3.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:51