Bekräftat: Singlar med iPhone vill inte dejta Androidanvändare

Android vs Iphone meme

Det är inte du, det är din Android.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-12-06 11:25  |  Lästid: 2 minuter

När vi lever i en tid där mobilen iakttas cirka 387 gånger per dag är det inte konstigt att det uppstår tvister bland människor som äger olika telefonmodeller. Det eviga tjafset om Iphone eller Android är bättre går att jämföra med huruvida man tycker att Melodifestivalen är slöseri med public service-pengar eller inte. Svaret är helt enkelt att det inte finns ett klart svar. Smaken är som baken – och så borde allt kanske få vara.

Men det är, som det heter, inte så enkelt.

Enligt en undersökning av dejtingsajten Match är singlar med iPhone 21 gånger mer benägna att få en negativ uppfattning av människor med Androidtelefoner. Om du läser detta från din nya Zara Larsson-inspirerade Huaweitelefon är det dock inte än läge att köpa ett reptildjur och på så sätt ge upp dejtinglivet för all framtid.

Undersökningen visade även att 86 procent av kvinnor dömer män negativt om de har en sprucken telefon.

Undersökningen visade nämligen att androidanvändare kan vara precis lika sviniga. Dock snäppet blygsammare då singlar med androidtelefoner var 15 gånger mer benägna att få en negativ uppfattning av iPhone-ägare. Råkar du dock äga en gammal version av respektive modell har du 56 procents mindre chans att få en dejt, visade undersökningen.

Varför denna fientlighet existerar mellan singlar med respektive telefonmodell är oklart. Men antagligen beror det på att man i sökandet av partner väger in många materiella aspekter som vilken bil någon kör, var någon bor och vad de jobbar med, skriver Market Watch. Vilken telefonmodell man har blir alltså inte ett undantag.

Vad tar vi med oss av detta? Kanske att anamma människans uselhet och tidigt jämföra mobiltelefoner vid nästa tinderdejt så åtminstone kärlekslivet effektiviseras.

Cred & inspo: Android Authority & Market Watch

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-06 11:25