Hoppa till innehåll

Nu kan du äntligen spela Mario Kart på din iPhone

Mario Kart Tour på en Iphone
Joakim Almén

… Eller din Android, för all del.

Den som väntat på att partyspelens partyspel – Mario Kart – ska släppas som mobilspel kan nu äntligen sluta vänta. Idag släppte nämligen Nintendo, som har börjat släppa spel till andra enheter än sina egna konsoler såsom Switch, mobilspelet Mario Kart Tour till iPhone och Android.

Spelet är gratis att tanka ner, så långt allt väl. Men väl inne i spelet erbjöds möjligheten att köpa olika karaktärer, bilar och gadgets för riktiga pengar, så kallade mikrotransaktioner som varit tv- och datorspelandets styggelse till modeord de senaste åren. Det går alldeles utmärkt att spela Mario Kart Tour utan köpa nya banor och Yoshi-figurer för riktiga pengar – men förbered dig i så fall på att det kommer ta låååång tid att samla ihop tillräckligt med spelvaluta för att kunna låsa upp nya grejer.

Själva spelupplevelsen var det dock inga större fel på när Café hängde på låset (nåja) för att testa spelet när servrarna öppnade tidigare idag. Testa själv?!

Mobilspelet Mario Kart Tour finns att ladda hem gratis till iPhone här och till Android här.

Skärmdump från en iPhone på spelet Mario Kart Tour.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.