Hoppa till innehåll

Sista dagen med Pokémon GO

Har nu spelat Pokémon GO ganska länge, jagat på bortom nyhetens behag. Servrarna har börjat fungera  problemfritt. Jag har stigit i levlar, försökt ta över några gym, cyklat lagom långsamt genom stan så att mina ägg ska kläckas. Samlat på mig så många Pidgeys, Ratatats och Zubats att min mobil börjat klaga på för lite utrymme. … Continued

thumb_IMG_9399_1024

Har nu spelat Pokémon GO ganska länge, jagat på bortom nyhetens behag. Servrarna har börjat fungera  problemfritt. Jag har stigit i levlar, försökt ta över några gym, cyklat lagom långsamt genom stan så att mina ägg ska kläckas. Samlat på mig så många Pidgeys, Ratatats och Zubats att min mobil börjat klaga på för lite utrymme.

Om sanningen ska fram: jag börjar tröttna. Det är inte för att det inte är ett kul spel –  det är ett kul spel. Det är bara det att det är ett spel för människor som har all tid i världen. Förutom på de få dallrande juliveckor som utgör den svenska semestern pratar jag alltså om barn. Små, små tidsmiljonärer som i en dum tro på att de aldrig kommer dö kan bestämma sig för att investera all sin oändliga lediga tid i att jaga ovanliga Pokémons men varje dag bara komma hem med ännu ett hav av tecknade råttor, duvor och hypnotiserande elefanter. Ändå aldrig ge upp hoppet.

På många sätt en underbar tillvaro, och det var gott att få smaka lite på hur det kändes att vara det igen i en somrig masspsykos. Inte minst när man fick bli irriterad på dumma och tråkiga vuxna som skulle klaga på att folk borde ha bättre saker för sig (Jonas Gardell, jag tittar på dig).

Men jag är nu inte ett barn, det är väl det sorgliga med det hela. Även om jag vill fortsätta vet jag att det inte kommer göra mig gladare längre.

Jag är trött på att fånga Drowzees.

Jag är trött på att få stryk av 12-åringar med kepsen bak och fram.

Orkar inte bry mig om vilken färg på laget folk är med i längre.

Jag orkar inte ens skratta åt dumma memes.

Det känns rätt tomt förstås. Jag vet knappt vad jag gjorde innan jag letade efter Pikachu. Jag antar att det får bli Stranger Things och billigt rosé, som alla vuxna gör. Det känns inte som samma sak, men det blir nog bra. Allt blir alltid bra.

/ Over and out från Pokémon Master Björn.

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.