Självklart får du ha shorts på dig i stan

Shorts i stan eller inte? Det enkla svaret: Du gör förstås som du vill.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-05-19 09:31  |  Lästid: < 1 minut

Vi är på väg in i årets första sammanhängande solperiod och som ett brev på posten börjar folk dividera om man får har shorts i stan eller inte. Vaddå får? Visst borde man väl få ha shorts i stan om man vill?

Magdalena Ribbing håller inte riktigt med, åtminstone enligt den spalt i DN som hon skrev vid den här tiden förra året och som nu återigen börjar delas på Facebook. Där skriver hon bland annat så här:

”Och min uppfattning kvarstår: gärna shorts, men inte i stan, butiken, museet, på konserten, bio, allmänna transportmedel och andra ställen där man inte enbart möter sina närmaste.”

Men Daniel Lindström, Cafés modechef, visst får jag väl ha shorts i stan om jag vill?

– Det töntigaste som finns är att säga vad man får och inte får göra. Det är elitistiskt och omodernt. Man får såklart ha vad man vill. 

När bör man inte ha shorts?

– Det beror på vilket jobb du har. Ska jag in på banken och söka ett lån och personalen sitter i shorts, då vänder jag i dörren. Vissa restauranger är såklart mer uppsträckta än andra. Jag skulle inte gå på Sturehof här i Stockholm i shorts, däremot skulle jag kunna göra det på Brillo.

– Ett par surfshorts hör kanske inte hemma i stan, i stan passar så kallade dressade, lite längre shorts bäst. 

Men man får ha shorts i stan?

– Ja, självklart får man det.

Här tipsar vi om 7 snygga shorts i sommar!

Daniel Lindström i shorts. På Acne-visning.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar