Hoppa till innehåll

Modechefens väljer sommarens snyggaste shorts

Shorts från Stockholm Surfboard Club.

Semesterns nyckelplagg – varje säsong.

Vi tycker att den så kallade shortsdebatten är tramsig. Självklart får man ha shorts på sig i stan. Men gärna en modell som är lite mer dressad. Undvik badshorts.

Nedtvättat från Arket

Jeansshorts i perfekt tvätt och längd. Model­len Frank kombinerar vi med en randig skjorta och loafers. Eller kanske sneakers och en hoodie? Det mesta i sommargarderoben funkar till dessa mångsidiga shorts. 900 kr.

Svalt från The Resort Co

Ett utmärkt val när vädret är varmt. Shorts gjorda av lätt, naturligt ventilerande linne, med ett elastiskt midjeband med dragsko för extra komfort. Svalkande och avslappnat dressat. 1 500 kr.

Retro från Stockholm Surfboard Club

”Ju kortare shorts, desto snyggare” är en regel som vi gillar. Dessa shorts är inspirerade av modeller från 1970-talet då man aldrig surfade i kortbyxor som slutar nedanför knäna. 1 500 kr.

Bredspårigt från Polo Ralph Lauren

Shorts i manchestertyg, kan det vara nåt? Svaret på den frågan är självklart ja. Denna modell från Polo Ralph Lauren är lagom ­casual/lagom uppklädd för att funka i de flesta sammanhang och miljöer. 1 600 kr.

Kamouflagemönstrat från Frame

Man kan diskutera om militärplagg är rätt att använda i dessa tider. Oavsett det är kamouflagemönster svårslaget stilmässigt. De här shortsen är ganska stora i modellen och gjorda i slitstark bomullstwill. 2 500 kr.

Dressat från Incotex

Italienska Incotex är känt som en av världens främsta tillverkare av byxor, även i kort modell. Dessa Bermuda-shorts är perfekta för en mer uppklädd look, till exempel i kombination med en linnekavaj. 3 000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.