Skaffa ett toppjobb

joel  |  Publicerad 2007-01-22 16:33  |  Lästid: < 1 minuter
"Se mig, älska mig, anställ mig"

Du är trött på ditt jobb. Du vill byta jobb. Men du vill inte söka nytt jobb. Hoppet stavas headhunter, en upphottad omskrivning av tråksvenskans rekryterare – en person som får i uppdrag av företag att hitta bra folk när det är dags att nyanställa.

Linus Zackrisson, författare till boken Headhunting – guide till kvalificerad rekrytering, tipsar om hur man ska bete sig för att bli en jagad man.

1. Ta kontakt
– Kontakta headhuntingföretag som rek-ryterar till din bransch eller till den typ av befattning du är intresserad av. Säg att du söker nya utmaningar och gärna finns tillgänglig i deras databas.

2. Sprid ryktet
– Som headhunter går man mycket via tips och rekommendationer. Berätta för personer i din omgivning att du är intresserad av ett nytt jobb. Men låt inte din nuvarande arbetsgivare veta att du är på väg.

3. Bli känd
– Bli ett känt namn i din bransch. Skriv artiklar, håll föredrag, var med på seminarier, skriv böcker och nätverka. När en headhunter letar efter tänkbara personer på Internet ska ditt namn stå högst upp.

4. Aktivera dig
– Engagera dig. Börja redan under studietiden genom att vara aktiv i kårer, nationer och föreningar. Många gånger när headhunters frågar folk om tips så berättar de om vänner och bekanta från studietiden.

Jonas Sandberg

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 22:55