Skavlan bakom fasaden i nya Cafe: ”Jag dricker nästan varje dag”

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2013-02-15 09:34  |  Lästid: < 1 minut

I Cafés stora omslagsartikel konstaterar Fredrik Skavlan att han har en ganska cementerad helylleimage. Men tillstår samtidigt att det finns andra sidor av honom som är mindre belysta.

– Min alkoholkonsumtion har varit hög genom hela livet. Jag dricker mer än genomsnittet, tror jag. Jag dricker nästan varje dag. Ett till två glas. Vin och ibland en whisky, berättar han för Cafés Victor Johansson.

Men där drar han också gränsen. I sin ungdom testade han gräs och det var – i motsats till mycket annat den gode gutten företar sig – ingen supersuccé.

– Jag försökte röka marijuana i mina tonår, men mitt problem är att jag inte kan inhalera. Vi testade att röka det genom en potatis för att det skulle få bättre effekt. Men det fungerade naturligtvis inte.

Den långa intervjun snuddar också vid samtalsämnen som Skavlans omdebatterade kvinnosyn, de ekonomiska vinsterna, relationen till det norska kungahuset – samt hustrun Maria Bonnevies ex-pojkvän Mikael Persbrandt.

– Jag förstår på det lilla jag har mött honom att han är en väldigt humoristisk man och på många sätt en bra person. Om han varit inbjuden till programmet? Ja, men han har inte kunnat rent praktiskt.

Läs hela intervjun i Café nummer 3/2013 – i butik den 19 februari. Foto: Pierre Björk.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar