Skidlöparen Calle Halfvarssons musikvideohaveri i norsk public service – i 8 punkter

Calle Halfvarsson rappar i musikvideo.

Aj, aj, aj Calle Halfvarsson.

Joakim Almén | Foto: NRK:s Facebook-sida  |  Publicerad 2019-02-20 12:31  |  Lästid: 2 minuter

Svenska VM-åkaren Calle Halfvarsson har fått sämsta tänkbara uppladdning inför längd-VM i Seefeld som startar imorgon torsdag. I går kväll la norska statliga televisionsbolaget NRK ut en parodisk musikvideo på sin Facebook från sitt humorprogram Helt Ramm, där nämnde Halfvarsson och ex-sprintåkaren Robin Bryntesson rappar på ett, får man säga, problematiskt sätt.

Calle Halfvarsson och Robin Bryntesson med motorsågar.
Calle Halfvarsson och Robin Bryntesson i den omtalade musikvideon. Foto: NRK.

De norska längdåkarna roastas under den 156 sekunder långa musikvideon på ett pubertalt sätt, med humorbefriade anspelningar på tuttar och kukar. Vad som – teoretiskt sett – skulle kunna varit en rolig parodi (åtminstone är det inte helt uteslutet) blir till ett riktigt haveri.

Calle Halfvarsson har efter kritiken bett om ursäkt. Men vad gör det när skadan redan är skedd. Här dissikerar Café vad som gick fel i 8 punkter.

1. ”Picken”

”Skitsamma, det är Calle på micken. Det är jag som har riktig storlek på picken" inleder Calle sitt tramsrappande i NRK-videon. Ska man göra en parodi (eller vad det nu är som försöker göras här) behöver det vara högre verkshöjd än manlig omklädningsrumsjargong á 1999.

2. ”Svenska dambröst”

”Kan inte höra din fula trönderröst, när jag badar och gosar i svenska dambröst”, pratrappar Calle. Vem har skrivit det här? Är det den där Nicolay Ramm-figuren på NRK? Vem ska stå till svars för det den gjort?!

3. ”Amma”

Se ovan.

4. ”Emil Iversen – du iaktar bara slidor”

Förvisso en Bryntesson-”rappad” rad om Emil Iversen, som omgetts av romansrykten med svenska super-Stina Nilsson. Men det kunde lika gärna varit din rad, Calle.

5. Att göra gemensam sak med Robin Bryntesson

Den gamla sprintfantomen (nåja) Robin Bryntesson är en erkänd skojare. Det tar man på frisyren. Och visst, Bryntesson är en frisk fläkt (och om man vill vara snäll, Sveriges svar på Petter Northug) i längdskrået. Men innan man hoppar på Bryntessons spex bör man bromsa sina mest exhibitionistiska impulser. Det här ett tips till dig också, Roberto Vacchi.

6. Att tacka ja till NRK:s usla idé

Bara för att man är ett statligt ägt televisionsbolag betyder det inte per automatik att verkshöjden på idéer alltid är hög. Anställ en manager, Calle.

7. Calles Rap flow

... Får av uppenbara skäl Notorious B.I.G. att vända sig i graven.

8. Brillorna

Foto: NRK.

Om du bara valt Tord Asle Gjerdalens KLASSISKA pilotbrillor istället...

Skidåkaren Tord Asle Gjerdalen i pilotbrillor.
En skidåkare man saknar i femmilsspåren, Tord Asle Gjerdalen. Foto: Getty Images.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-20 14:30