Hoppa till innehåll

Skidprylarna det svänger om

Skidprylar.

Café utser bästa utrustningen i backen.

Understället: Singular Society, Merino Long Sleeve

Merinoull är det perfekta materialet för plagg att ha närmast kroppen när du sportar på vintern. Mjuk, lätt och smidig på kroppen som garanterar isolering oavsett om du är torr eller svettig. 900 kr (595 kr för medlem).

Handsken: Hestra, Army Leather Heli Ski

Slitstark handske i  vindtät och vatten­avvisande materia som går lite längre upp på armen, för dig som åker mycket i lössnö. 1 400 kr.

Glasögonen: Sweet protection, Clockwork Rig Reflect

Rig är en avancerad linsteknologi som förstärker kontraster, ger en perfekt färgåtergivning och minimerar trötthet i ögonen. Den yttre linsen är tillverkad i okrossbart och reptåligt plastmaterial som ger ett hundraprocentigt UV-skydd. 2 200 kr.

Hjälmen: Spektrum, Bunner

Denna Red Dot Award-belönad hjälm, utvecklad på bergen i Jämtland, är tillverkad i biobaserade material och ger skydd i världsklass. 3 000 kr.

LÄS OCKSÅ: Åre runt: Insiderns guide till Sveriges bästa skidåkning

Ryggsäcken: D_b_, Snow Pro Backpack 32L

Extremt funktionell ryggsäck för dig som åker mycket skidor eller snow­board. Du kan bära hjälmen invändigt och fästa skidor och bräda på sidan. Vi gillar den här faluröda färgen extra mycket. 2 500 kr.

Byxan: Peak Performance, Vertical Pro Bib Pants

Vertical-serien är utvecklad i nära samarbete med professionella skid­åkare och kombierar toppmoderna material med funktionell design. Dessa skalbyxor är delvis tillverkade av återvunnet tyg men har ändå suverän andningförmåga, vattentäthet och rörlighet. 7 000 kr.

Skaljackan: Klättermusen, Brage 2.0

Jackan är det viktigaste i en skidutrustning. Brage 2.0, tillverkad i återvunnen polyester, är en stretchig och flexibel tre-lagers skaljacka som lämpar sig för offpiståkning eller toppturer eftersom materialet är så rörligt. 7 499 kr.

Skidorna: Black Crows, Justis

Finsmakarskidor från Chamonix i Frankrike. Modellen Justis funkar i både pist och lössnö, perfekt för åkaren som gäller att svänga med kraft. Extremt roliga att åka på! 12 000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.