Hoppa till innehåll

Skolstart Schmolstart

Det sägs ju att man ska varva upp långsamt efter semestern så man inte sprängs. Lite som med löpning, börja lugnt och öka liksom. Jag har SANNERLIGEN följt de råden: Första veckan spelade jag Minecraft, andra veckan spenderade jag i Mannes nya skola och förra veckan var jag i Tjeckien och skördade humle. Hm…Det är … Continued

Det sägs ju att man ska varva upp långsamt efter semestern så man inte sprängs. Lite som med löpning, börja lugnt och öka liksom. Jag har SANNERLIGEN följt de råden: Första veckan spelade jag Minecraft, andra veckan spenderade jag i Mannes nya skola och förra veckan var jag i Tjeckien och skördade humle.

Hm…Det är ju rätt meckigt med skolstarten ändå tycker jag. Manne har ju som sagt bytt skola till en liten friskola med fotboll på schemat. Han har ju bara gått två veckor och allt känns bra. Grejen är ju bara att varken han eller jag känner lärarna ännu vilket gör att jag är rädd för missförstånd hela tiden i min kommunikation med dem. Detsamma gäller för honom. Han vågar inte riktigt kommunicera vad han behöver och lärarna har ännu inte lärt känna honom tillräckligt för att kunna läsa hans tankar. När han för två år sen började tvåan i ny skola efter att vi flyttat tog det ju ett drygt halvår av kaos innan saker och ting började ordna upp sig.

Min största oro (och hans också vad det verkar) är att det ska spåra ur på nåt sätt igen. Helt ärligt. Jag orkar inte få nåt samtal om att han kastat stolar eller gjort nåt annat i affekt. Det är lite som att jag sitter och ser tillbaka på den alpkedja av bajs vi har bakom oss. Alla dessa möten jag haft med skolor och psykologer de här senaste åren och liksom…inte orkar fler. Hoppas det är snövita berg framgent. Gud vad jag hoppas att det kommer funka.

Vet inte riktigt vad det här blev för inlägg. Jag började skriva med intentionen att puffa för veckans avsnitt av podden som ligger upp nu, men fingrarna formulerade något annat. Jaja. Veckans avsnitt var det! Manne berättar om varför hans marijuanarökning ledde till att han slutade med droger och alkohol och jag berättar om en viktig insikt jag fick i Tjeckien. Mycket nöje!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.