Hoppa till innehåll

Skräckveteraner tolkar Stephen King-klassikern i ny bok

Jonas Strandberg

Stephen Kings tegelsten till klassiker släpptes 1978 och några år senare i en förlängd version, eftersom den första utgåvan var så himla blygsam till sitt omfång på 853 sidor. I romanen skildras ett virus som sveper över världen och dödar en stor andel av planetens befolkning. Nu är en antologibok på gång, godkänd av King … Continued

Stephen Kings tegelsten till klassiker släpptes 1978 och några år senare i en förlängd version, eftersom den första utgåvan var så himla blygsam till sitt omfång på 853 sidor. I romanen skildras ett virus som sveper över världen och dödar en stor andel av planetens befolkning.

Nu är en antologibok på gång, godkänd av King själv som även förgyller samlingen med ett förord. Samlingen är döpt till The End of the World as We Know It: Tales of Stephen King’s The Stand och upplägget är att ett antal välkända skräckförfattare skriver egna historier som utspelar sig eller tolkar Kings virushärjade värld.

Bland författarna som bidrar hittar vi Paul Tremblay, Richard Chizmar, S A Cosby, Hailey Piper och många fler. När boken släpps är ännu inte spikat.

Romanen har tidigare varit föremål för två filmatiseringar. Dels i form av en miniserie från 1994 med Gary Sinise och Molly Ringwald och dels som en längre HBO-serie där Alexander Skarsgård spelar den klassiska djävulsfiguren Randall Flagg.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.