Annons

Gitarrhjälten om drogkontot, hjärtproblemen och hur det är att bli sexuellt utnyttjad av Fergie. Samt en del annat. Hela intervjun från Café 3/2011.

* * * * *

Du har haft pacemaker i tio år på grund av dina hjärtproblem. Tickar den som den ska?
– Ja, jag ska faktiskt ta bort den i år. De sa att jag inte behöver den längre. Så länge jag är nykter, eller i alla fall inte tar jättemycket droger, är det lugnt. Men när jag fick den var jag nära att dö. Det började med en alkoholförgiftning.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Måste du vara helnykter numera eller kan du ta ett glas?
– Jag har inte rört spriten på nästan fem år. Jag har ett alldeles för stort beroende av alkohol och droger, så om jag skulle ta det igen är det bara en tidsfråga innan jag är beroende. Men jag känner inte för det heller. Jag gjorde det så mycket att det inte intresserar mig längre.

Har du utvecklat några andra, mindre farliga beroenden?
– Nej, jag har inga issues som kroniskt masturberande eller att jag hetsäter. Jag spelar gitarr som en besatt i stället.

Hur mycket pengar har du lagt på droger sammanlagt?
– Om jag lägger ihop allt skulle det kunna vara runt en miljon dollar.

Hur många minuter måste man ha varit död för att klassas som en riktig rockstjärna?
– Det där är en kliché. Alla vill kunna skryta om hur många minuter de har varit döda, vi har alla en siffra. Vet inte hur många minuter min är, men det var tillräckligt länge för att jag skulle dödförklaras.

Hur var det?
– Jag var så borta… så även om det fanns ett ljus i slutet på tunneln så såg jag det inte.

Du som varit där och vänt – vad tror du händer när man dör?
– Jag tror att det är möjligt att det finns något efter det här livet. Men en annan sida av mig tänker att det bara är fantasier.

Vem vill du reinkarneras som?
– Jag vill komma tillbaka som mig själv och fortsätta där jag slutade. Jag skulle göra om allt igen, det har varit kul. Jag skulle inte ändra något.

Motionerar du?
– Jag försöker, särskilt när jag ska turnera eftersom jag behöver konditionen för att ta mig igenom konserterna. Även om jag avskyr hälsokulturen så finns det fördelar med att motionera. Jag gör det efter­som det är nödvändigt. Jag tycker inte att det är kul för fem öre.

Guns N’ Roses har fått mängder av luktrativa erbjudanden om en återförening. Vilket band skulle du själv vilja se återförenat på scen?
– I de flesta banden som inte spelar ihop längre är det oftast någon som har dött. Men jag skulle vilja ha tillbaka John Bonham för en Led Zeppelin-återförening eller Keith Moon för en The Who- återförening. Eller Jimi Hendrix.

Och – jag måste ställa frågan – hur mycket pengar krävs för att få upp Guns N’ Roses på scen igen?
– Vi har blivit erbjudna ganska stora summor. Men det skulle inte motiveras av pengar. Å andra sidan: Vem vet vad som kommer hända i framtiden? Just nu pekar dock ingenting på att det skulle hända.

Vad är den största summan du själv har fått för en enskild konsert?
– Jag har aldrig gjort några ”special appearances” där man får tio miljoner dollar för en timme. Jag har blivit erbjuden några, men det har aldrig känts rätt. Men några hundratusen dollar har jag fått.

Kan du fortfarande leva på Guns N’ Roses monsteralbum Appetite for destruction?
– Ja, Guns N’ Roses skivor genererar tillräckligt mycket pengar för att leva ganska bekvämt. Inte tillräckligt mycket för att leva som en rockstjärna, dock.

Ni gjorde några legendariska spelningar i Sverige i början av 90-talet. Vad minns du?
– Några bra gigs, några bra fester. Vi hade ett par hotellpartyn med en massa tjejer. Svenska kvinnor är unika. De är gulliga och sexuellt ohämmade. Det var en svensk modell och skådespelerska som var väldigt känd under den tiden och som hängde runt med oss. Otroligt snygg.

Hur illa däran var Guns N’ Roses gamle trummis Steven Adler innan han bestämde sig för att medverka i Celebrity rehab?
– Riktigt illa. Jag åkte till hans hus i Las Vegas och blev chockad över hans tillstånd och hur han levde. Det såg ut som att han inte hade så mycket tid kvar på jorden. Så jag tog med honom tillbaka till Los Angeles och försökte få honom ren från droger där. Det var ganska svårt att få in honom på något program. Sedan fångades han upp av Celebrity rehab. Det var tufft, men det funkade till slut.

I videon till din singel Beautiful dangerous blir du i princip våldtagen av Fergie. Hon drogar dig, binder fast dig i en säng…
– Fergie kom på idén att hon skulle spela en besatt stalker i videon. Hon är en grym skådis och gick verkligen in i rollen. Så det var bara att hänga med.

Vad är du mest stolt över?
– Alla mål jag har lyckats uppfylla. Som att lära mig spela gitarr, hitta ett gäng killar att lira med och bli ett framgångsrikt band. Och att jag lyckades sätta ihop ytterligare ett band som det också gick bra för. Sedan är jag förstås stolt över mina barn och att jag har ett förhållande som fortfarande håller ihop.

Så du och din fru är fortfarande gifta trots alla skriverier?
– Det var en period som var lite turbulent mellan oss, men vi kom över det och är ihop igen.

Hur mycket rock’n’roll är du?
– Jag är en ganska tyst, lågmäld individ när jag inte uppträder. Jag håller mig för mig själv och plinkar på gitarren. Så nej, inte särskilt rock’n’roll. Jag är en hemmakille. Min fru gillar att gå ut så jag går ut med henne ibland. Men jag tar aldrig initiativet. Jag är inte så social.

När vill du inte att någon annan ska se dig?
– När jag tittar på Svampbob fyrkant.

VICTOR JOHANSSON

* * * * *

FAKTAFIL

Namn: Saul ”Slash” Hudson.

Född: Den 23 juli 1965 i Stoke-on-Trent, England. Uppväxt i Los Angeles.

Familj: Gift med Perla Ferrar som han har barnen London Emilio, 8, och Cash Anthony, 6, med. Samt pappa Anthony Hudson.

Karriär: Slog igenom med Guns N’ Roses klassiska debutskiva Appetite for destruction 1987. Hoppade av bandet 1996 efter interna konflikter. Fortsatte med sidoprojektet Snakepit samt jobbade som studiomusiker för bland andra Bob Dylan och Michael Jackson. Startade sedan Velvet Revolver med sångaren Scott Weiland. 2004 kom bandets debut­album Contraband. Ifjol släppte han soloskivan Slash.

Aktuell: Med en stor världsturné. Se slash.ultimate-guitar.com/tours för datum.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar