Annons
Annons


Har du svårt att få tiden att räcka till eller tillhör matlagning inte din favoritsyssla?

Milko släppte i dagarna sin nya serie matyoghurt, där inspiration hämtats från Asien. Närmare bestämt Turkiet (naturell yoghurt), Indien (tandoori), Libanon (mynta och vitlök) samt Thailand (galanga och kokos).

Annons

Och det kan vara lösningen på ditt problem. Yoghurtarna kan nämligen förvandla minsta lilla stekta sak till en respektabel rätt. Bara släng på lite yoghurt, rör om och voilá! Och det kan användas till så gott som vad som helst med gott resultat. I stekpannan, i kastrullen – bara kasta på lämplig yoghurt-smak.

Vill du vara aningen mer avancerad så bjuder vi här på två recept:

recept_pita

Pitabröd med köttfärs och turkisk yoghurt

4 portioner

500 g nötfärs
3 st vitlöksklyftor
3 msk spiskummin
1 burk kikärtor
20 st urkärnade kalamata oliver
1 st gul paprika
4 msk Milko turkisk yougurt
Pitabröd
Pfeferoni
Sallad

Gör så här: Stek nötfärsen med finhackad vitlök. Tillsätt spiskummin och låt steka i några minuter, smaka av med salt och peppar. Hacka paprikan i mindre bitar och tillsätt färsen i tillsammans med kikärtor och oliver. Värm pitabröden i ugnen. Fyll bröden med sallad och färs, toppa med turkisk yoghurt och feferoni.

recept_lins

Linssoppa toppad med indisk yougurt

4 portioner

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 tsk gurkmeja
½ röd chili
2 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1,5 dl röda linser
6 dl grönsaksbuljong
4 msk Milko matyoghurt (indisk)

Gör så här: Finhacka lök och vitlök, fräs löken i kastrull utan att den får ta färg. Tillsätt chili och kryddor, vänd i linser och slå på buljongen. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 10 minuter till linserna blivit mjuka. Späd eventuellt med lite vatten om soppan tjocknar för mycket. Smaka av med salt. Klicka i indisk yougurt vid servering.

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar