Hoppa till innehåll

Sneakermärket Axel Arigato breddar kollektionen med nya solglasögon

Markus Aamisepp

Det svenska märket lanserar för första gången solglasögon som nu finns att köpa från 1 200 kronor.

Gillar du streetwear är du antagligen bekant med Axel Arigato. Det svenska märket har sedan de lanserade sin första sko 2014 utvidgat sig och lagt mer fokus på herr-, dam- och barnkläder. Nu har de tagit ytterligare ett steg fram och breddat kollektionen med nya solglasögon.

Bågarna släpps i tre olika modeller och finns i svarta, gråa, transparenta, white marble- och turtoise shell-varianter. Samtliga versioner är unisex och har UV-skydd så du slipper störas av solen när den gassar på som mest.

I och med att det här är märkets första solglasögonsläpp någonsin hörde vi av oss till Max Svärdh som är medgrundare och creative director på Axel Arigato för att ställa ett par frågor om sommarens kanske snyggaste bågar.

Hej Max! Berätta lite om Axel Arigatos nya solglasögon.

– Det finns 3 olika modeller: Jet, Alton och Arena. Jet-modellen har mer distinkta linjer med mer ikonisk form, Alton-modellen är mer kurvad, mjuk och påminner om sommarsemestern och Arena har retro-inspirerad rektangulär form med mer volym och tjockare ram.

Vad är inspirationen bakom de tre modellerna?

– Kollektionen är egentligen ett resultat av att ha letat efter de perfekta solglasögonen. Vi ville också skapa en intressant balans inom produktkategorin genom att omfatta alla basmodeller – det vill säga klassiska, nutida och yngre varianter. Alla solglasögon har egna personligheter.

Varför valde ni att lansera solglasögon först nu?

Vi har haft idén ett tag nu. Vi försöker alltid göra våra kunder taggade genom att hitta nya produkter och solglasögon kändes som nästa steg.

Vilken är din favoritmodell?

– Jag graviterar mer mot Arena. Den sätter ett slut på trenden med små solglasögon.

Är du sugen på ett par kan du köpa dem från 1 200 kronor på Axel Arigatos hemsida.

Alla modeller och färger:

Alton D-frame Black – 1 400 kronor

Alton D-frame Clear – 1 400 kronor

Alton D-frame Tortoise Shell – 1 400 kronor

Arena Black – 1 500 kronor

Arena Tortoise Shell – 1 500 kronor

Arena White Marble – 1 500 kronor

Jet Black – 1 200 kronor

Jet Clear – 1 200 kronor

Jet Tortoise Shell – 1 200 kronor

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.