Annons

Då. Två unga killar med ett abnormt intresse för sneakers. Nu. Ett mångmiljonföretag erkänt världen över. I år firar Erik Börjessons och Peter Janssons Sneakersnstuff tioårsjubileum. Här berättar de om vad du ska snöra på dig i vår (och hur du ska göra det).

Annons

Det är extremt mycket färg på kläderna i vår, fungerar det med färg på skorna också?
–    Ja, det funkar, säger Erik. Men är du en sådan som köper ett par nya skor varje år så köper du inte de limegröna skorna, utan då köper du hellre ett par vanliga vita som du kan ha till allt. Men den som har fyra, fem stycken skor att varva med ska definitivt ha mycket färg på skohyllan i vår, och även de vanliga vita så klart.

Gilla Cafe.se på Facebook

Är det någonting man ska undvika?
–    Foppatofflor kan du ju försöka att hålla dig ifrån, fortsätter Erik. Men annars handlar sneakers för mig väldigt mycket om personlighet. En sko kan bli helt fel på en person men helt klockren på en annan, så det finns inget man generellt bör undvika.
–    Mitt enda tips är; knyt inte skorna för hårt! säger Peter. Drar du åt snörena så spelar det ingen roll hur snygga skor du har, för det ser för jävligt ut i alla fall. Knyt snörena löst eller inte alls.

Vilken är den ultimata sneakern?
–    Det är nog Converse All star, säger Peter. Älskar du dem så älskar du sneakers. Det är ju originalet som är över 90 år gammalt. Förstår du vilken perfekt design det är? Alla modehus som finns har kopierat dem. Det finns ingen som kan bräcka den designen. Den är mamma till alla andra.
–    Ja, den går hem hos alla, lika väl hos stureplanskillen som hos festivaltjejen, säger Erik. Men finns det egentligen en ”ultimat sneaker”? Allt är ju upp till var och en. För mig är bekvämligheten i alla fall det absolut viktigaste.

Jacqueline Joo

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar