Hoppa till innehåll

Snyggaste skjortjackorna att skylta med i sensommar

Overshirts för män.

En overshirt ska inte sitta för tajt på kroppen. Vill du kunna använda plagget året runt är det bra om det finns plats för en hoodie eller stickad tröja.

Ekologiskt från Arket

1 000 kr.

Modellen ”Brygge” – i limiterad upplaga tillsammans med Mr Porter – är gjord av en ekologisk bomullstwill som är extremt mjuk och skön. Passformen är lite oversizad vilket gör att du kan jobba lager-på-lager.

Workwear-inspirerat från Nike

1 400 kr.

Prisvärd skjortjacka från Nike, med en look som har tydlig koppling till traditionella arbetar-kläder från USA. Tyget är en matig blandning av bomull och gabardin och gör skjortan extra slitstark.

Smalspårigt från Carhartt WIP

1 600 kr.

Carhartts modell ”Dixon” är gjord i ett mjukt och nedtvättat smalspårigt manchestertyg. Vi rekommenderar att gå upp en storlek större så att du kan bära till exempel en hoodie under.

Svalkande från NN07

2 700 kr.

Man älskar ju linne den här tiden på året, eller hur? Danska NN07:s overshirt ”Olav 1196” är sval och skön när temperaturen är som högst. Tre fickor gör den även funktionell i designen.

Färgstarkt från Folk

3 400 kr.

Ofta är det bara detaljer som skiljer olika overshirts från varandra. Brittiska Folks modell liknar de flesta andra i stilen men har en färg (”Ultramarine”) som verkligen sticker ut.

Tekniskt från Stone Island

4 800 kr.

Få varumärken erbjuder samma höga kvalitet som italienska Stone Island. Du betalar lite mer men får en produkt som är näst intill outslitlig. Extra plus för tryckknappar som ser ut som traditionella knappar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.