Annons

[nggallery id=230]

Trender kommer, trender går – men attraktionskraften hos manligt kortsnaggat hår består. Dolce&Gabbana visar det alltid. Raf Simons och Paul Smith för säsongen likaså. Svalt, skönt och praktiskt är det också, särskilt när det börjar bli varmare ute eller om du sportar. Och avgjort det sexigaste alternativet om hårfästet börjat vika och tätheten glesna ur. Enda krånglet har varit att snyggt och jämnt få till ytan och formen själv, utan assisterande medhjälpare.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Ett problem som härmed är åtgärdat. För från att ha varit relativt anonymt när det gäller nytänkande groominghjälpmedel har Philips på senare tid tagit över initiativet från konkurrenterna. Det som började med utmärkta ljudvibrationstandborsten Sonicare följdes av Bodygroom – verktyget för effektivare ansning av vildvuxet kroppshår. Och näst senast släppta nyheten, Turbovac, är bland annat tack vare sin geniala stubbsugningsfunktion fortfarande oöverträffad som skäggtrimmer.
mittbild_sommaren
FÖR HAKAN: Phiips batteridrivna skäggtrimmer Turbovac, 699 kr, har inbyggd sug och samlar in åtminstone 95 procent av all klippt stubb. Dessutom är längdinställningssystemet marknadens fiffigaste.

Och när företaget i dagarna lanserar nya Hair Clipper 180°, 699 kr, framstår det tydligt att någonstans hos Philips produktutvecklingsteam finns ett geni. Denna hårtrimmer är särskilt utformad för eget bruk – med ett revolutionerande klipphuvud som är rörligti 180º, hela 10 låsbara längdinställningar från 0–21 mm, självslipande skärblad i rostfritt stål och ett riktigt kraftpaket till motor lämnar den liknande apparater en bra bit efter.

slutbild_sommaren
FÖR HUVUDET: Philips nya värsting Hair Clipper 180°, 699 kr.

Att även batteritiden är föredömlig samt att maskinen sitter som gjuten i näven ger ytterligare pluspoäng av Kemimagistern. Så om du gått och velat men inte vågat är tiden nu kommen att klippa till. För en miljon marinkårssoldater kan inte ha fel. Och om de ändå har det, minns detta: hår växer ut igen.

Tomas Lenneryd

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar