Annons

Sommarens klockbärare, del 5

Cafe.se skickade, tillsammans med svenska onlinebutiken Watchonwatch.se, ut Samuel Nordius för att hitta (och premiera) Sommarens klockbärare. Samt prata arvegods, dressade kostymklockor och skillnaden mellan en klocka och ett "timepiece".

joel

Cafe.se skickade, tillsammans med svenska onlinebutiken Watchonwatch.se, ut Samuel Nordius för att hitta (och premiera) Sommarens klockbärare. Samt prata arvegods, dressade kostymklockor och skillnaden mellan en klocka och ett "timepiece".Klockan är mannens viktigaste, och ofta enda, accessoar. Någonting som ensam kan lyfta en outfit.

Cafe.se skickade, tillsammans med svenska onlinebutiken Watchonwatch.se, ut Samuel Nordius för att hitta (och premiera) Sommarens klockbärare. Samt prata arvegods, dressade kostymklockor och skillnaden mellan en klocka och ett ”timepiece”.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

DSC_0954

Namn: Andreas Mendez
Ålder: 24 år
Bosatt: I Stockholm
Sysselsättning: Stridspilot

Vad har du för klocka?
– En Breitling Montbrillant Olympus.

Varför tycker du om den?
– Den var min morfars. Han bor i Ungern och vi har aldrig träffats så det känns betydelsefullt och känslosamt att ha någonting från honom. Dessutom tycker jag att den är vacker, trots att armbandet inte är original.

Äger du fler klockor?
– Ja, en Simon Carter. Fick den av mitt ex i födelsedagspresent. Har på mig den för det mesta eftersom jag är mer rädd om den som tillhörde morfar.

Varför är klockan en viktig manlig accessoar?
– Klockan ger en viss status. Folk med armbandsur ger ett mer strukturerat intryck, som att de är mer målinriktade och har intressanta och händelserika liv. Har man koll på tiden är man liksom medveten om sina mål.

Om du skulle köpa en klocka idag, vilken skulle det bli?

– Jag skulle köpa en Breitling Montbrillant Legende med safirglas.

DSC_0980

Namn: Nils Rydmarker
Ålder: 24 år
Bosatt: I Stockholm
Sysselsättning: Studerar på Handelshögskolan

Vad har du för klocka?
– En Certina DS Spel.

Varför tycker du om den?
– Den är kombinationen av två världar, för den funkar både med kostym och mer ledig klädsel. Jag bär den oftast i skolan och på mitt extrajobb på en bank, men den skulle gå att bära även på fritiden. Däremot skulle jag välja en mer sportig klocka för dagar på stranden och liknande.

Äger du fler klockor?
– Jag har en Casio G-Shock, en sportigare och maffigare dykarklocka. Använder den när jag springer, dyker och sådant.

Varför är klockan en viktig manlig accessoar?
– Klockan är det snyggaste manliga smycket. Jag bär inte klocka för att ha koll på tiden, utan som ett uttrycksmedel. Jag bär sällan andra typer av smycken, men klockan fungerar i alla sammanhang, både de formella och de avslappnade.

Om du skulle köpa en klocka idag, vilken skulle det bli?
– Jag skulle köpa en mer dressad modell. Kanske en Longines. När jag är färdigutbildad civilekonom kommer jag att behöva bära kostym jämt och då kommer jag att behöva en riktigt uppklädd klocka också.

DSC_0996


Namn:
Michael Andersson

Ålder:
32 år

Bosatt:
I Enskede

Sysselsättning:
Musiker


Vad har du för klocka?

– En Rolex Seadweller.

Varför tycker du om den?

– Jag har ett genuint klockintresse som började när jag pluggade i USA och såg en utställning med fantastiska armbandsur. Att jag valt just en Seadweller beror kanske på pojkdrömmen om att ha en riktig dykarklocka. Modellen är exotisk men enkel, och den svarta urtavlan känns tidlös. Jag tycker också om att den är tung.


Äger du fler klockor?

– Nej, inte i dagsläget. Den jag har fungerar i alla sammanhang.


Varför är klockan en viktig manlig accessoar?

– Min mormor sa ofta att en välklädd man har fina skor och en fin klocka, och denna värdering bär jag med mig. Jag mötte en riktig klockmästare i Venedig, och han lärde mig skillnaden mellan en vanlig klocka och ett ”timepiece”. En vanlig klocka ska bara visa tiden. Ett ”timepiece” är mer som en juvel, eller ett konstverk. Det är de sistnämnda jag intresserar mig för, och det är dessa som kan sägas vara en viktig accessoar som säger något om bäraren.


Om du skulle köpa en klocka idag, vilken skulle det bli?

– Jag är sugen på en Audemars. Den har en kantigare look än den jag har, ser lite tuffare ut. Min Rolex passar mig, men Audemars är mer äventyrlig. Jag skulle även kunna tänka mig att köpa en Panerai.


Samuel Nordius

Sommarens klockbärare presenteras tillsammans med svenska onlinebutiken Watchonwatch.se. Watchonwatch.se säljer exklusiva klockor till bra priser.

watchonwatch

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar