Annons
Annons

En av sommarens snyggaste väskor kommer från Puma och bakom designen ligger en svensk vid namn Hampus Bernhoff.

 

Väskan är en av de fyra som hamnade på prispallen när Puma nyligen anordnade en designtävling vid skolan Central Saint Martins i London (där Hampus pluggat design i 4,5 år).

Annons

Grattis! Du kom på delad tredje plats i tävlingen, hur tänkte du när du designade din väska?
– Tack! Temat var ”OS” så jag försökte tänka i de termerna men med en elegant touch på det hela. Väskan är gjord i borstat läder för att förhöja känslan av stil. OS-temat återfinns främst i gummibandet som sitter runt ”midjan” på väskan, jag tänkte på OS-ringarna där. Gummi är för övrigt ett material som jag gärna jobbar med.

Du låter inte direkt som den sportiga typen?
– Nej, jag är inte ett dugg sportig och jag försökte komma ifrån det så mycket som möjligt i min väskdesign. Min stil går mer åt det androgyna hållet, ett av favoritplaggen är jeansen från svenska Acne.

Och designerstudentmässigt korrekt slitna Converse som komplement?
– Haha, här i England har alla svenska killar jeans från Acne och minst två par Converse i garderoben. Själv föredrar jag skor från Dries van Noten och försöker blanda upp Acne med second hand-plagg. Svenska killar ser ofta likadana ut, kanske för att utbudet i butikerna är nästan exakt samma i alla butiker.

Hur ska svenska killar göra för att få mer egen stil?
– Alla behöver ju inte se ut som kloner från Stureplan, man kan försöka sticka ut lite. Det behöver inte vara galna plagg, men en schysst skjorta från en secondhand-butik gör ju att man förhoppningsvis blir ensam om den.

Vad blir nästa projekt för dig?
– Just nu frilansar jag och designar väskor (mer eller mindre ofrivilligt att det blev väskor igen) för ett italienskt märke jag inte vill nämna eftersom det inte är helt klart än.

– I juni kommer jag att åka till Kina för att vara med om en modevisning där dels väskorna från Puma-tävlingen kommer att visas men även delar av min slutkollektion jag gjorde på Central Saint Martins. Det kommer att bli väldigt coolt, jag gillar verkligen Kina och det här blir andra gången jag åker dit.

Vad händer efter Kina?
– Då blir det till att söka jobb. Jag är 30 år och har pluggat i sex år så det är dags för ett riktigt designerjobb nu. Drömmen vore att få jobba med holländske Raf Simons.

Hampus väskor kommer att finnas i svart/svart och rött/svart och finnas i Pumas butiker över hela världen från augusti. Priset kommer att ligga runt 3 000 kronor.

 

Louise Flinck

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar