Hoppa till innehåll

Sov dig snygg: 5 fantastiska nattkrämer

Modechef Daniel Lindström listar fem nattkrämer som gör underverk för din hud.

Reparera med retinol: Verso Night Cream

950 kr/50 ml.

Nattkrämen är sista steget i din hudvårdsrutin på kvällen. Den återfuktar huden och gör att du vaknar upp med en mjuk, följsam, klar och härlig hud varje morgon. Skillnaden mellan en dag- och nattkräm är att en nattkräm är något rikare i konsistensen och innehåller en högre koncentration aktiva ingredienser. Svenska Versos Night Cream innehåller Retinol 8 som är ett A-vitaminkomplex som är åtta gånger mer effektivt, men också hälften så irriterande som vanligt retinol. Krämen lugnar, reparerar och ger ett föryngrat utseende.

Kiehl’s klassiker: Kiehl’s: Midnight Recovery Omega-Rich Cloud Cream

650 kr/50 ml.

Trots att Kiehl’s grundades 1851 lanserade varumärket den första nattkrämen 2010. Men Midnight Recovery, där 98,6 % av ingredienserna är av naturligt ursprung som vårdar huden och ger den förnyad lyster under natten, har ändå hunnit bli en av branschens verkliga klassiker.

Fransk superkräm: Dermaceutic: Turn over

400 kr/40 ml.

Franska Dermaceutic är utvecklat av ett team biokemister, hudläkare och estetiska kirurger för att behandla hudproblem som tecken på åldrande, hyperpigmentering och akne. Den här nattkrämen innehåller 15 procent glykolsyra (AHA-syra) som eliminerar döda hudceller, torra fläckar och pormaskar.

Funktionell formula: Dermalogica: Sound Sleep Cocoon 

1 100 kr/50 ml.

Man hör ju bara på namnet att den här produkten är toppen, eller hur? Gelkrämen ger intensiv fukt och stimulerar hudens naturliga funktioner medan du sover. Stryk ett tunt lager på ett rengjort ansikte på kvällen och du kommer att vakna som en ny människa.

Dansk dynamit: Ole Henriksen: Transform Dewtopia 5 % Acid Firming Night Crème

925 kr/50 ml.

Ole Henriksens produkter har länge varit favoriter på redaktionen. Denna ve­ganska kräm ger återfuktning hela natten och förbättrar hudens fasthet, elasticitet och textur. Innehåll: hud­utjämnande AHA, uppstramande röd alg, rynkbekämpande bakuchiol och ultramjukgörande sheasmör.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.