Sov gott, älskling

joel  |  Publicerad 2008-05-22 10:23  |  Lästid: 2 minuter


Om du frågar 100 kvinnor vad de helst vill se i ett sovrum så svarar naturligtvis 99 av dem ”Clive Owen”, ”Johnny Depp” eller ”George Clooney” (den sista av dem svarar ”Daniel Craig”). Men det finns andra, enklare sätt att få drömtjejen att vilja stanna kvar i ditt sovrum när hon äntligen hittat dit. Här är 10 av dem.

1. Starta med sängen

Du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen – köp en som är bekväm. När till och med Ikea har bra och prisvärda modeller finns inga ursäkter för att släpa med dig din gamla utslitna bäddsoffa genom livet. Och välj rätt storlek. En dubbelsäng i full size känns lite väl beräknande om du bor ensam, medan en för smal säng signalerar pojkrum. 140–160 centimeter i bredd blir perfekt.

2. Ljussätt rätt
Alla, särskilt nakna människor, blir snyggare i ett dämpat ljus. Skönast belysning får du med flera olika lampor med låga watt-tal som du placerar lågt i fönster eller vid sidan av sängen. Punkt­belysning med halogenspottar, som du riktar ut mot väggarna och reglerar med dimmers, är också ett alternativ. Plafonder mitt i taket ger ett platt ljus som bara lämpar sig för städning.

3. göm sexleksakerna
En snabbenkät bland våra flickvänner och tjejkompisar visar att inget av följande bör finnas i en mans sovrum: serietidningar, pizzakartonger, chips­påsar, snusdosor, ölburkar, porr i alla former, skitiga kalsonger slängda på golvet, bilder på gamla flickvänner, sexleksaker, kameror, underkläder som har glömts kvar av gamla flickvänner, bilder på gamla flickvänner, toapappersrullar eller kondomer. (Okej, kondomer ska finnas i sovrummet, du är ju en klok och omtänksam kille, men de ska ”trollas fram” när de behövs – så köp ett snyggt nattygsbord med dold förvaring.)

4. Byt sängkläder

Helst en gång i veckan. Köp flera uppsättningar på en gång, och välj mjuka naturmaterial som andas. Tvätta i 60 grader och ta kål på kvalstren.

5. Städa

Lakan, örngott, täcken och andra textilier gör att sovrum blir dammiga snabbt. Så dammsug minst en gång i veckan.

6. Släng ut stereon och tv:n

För att musik avsedd att förföra är det minst förföriska som finns. Och en 50-tummare vid fotänden? Ska du inte montera upp din gamla bilbana när du ändå håller på?

7. Dumpa Scarlett
Ta ner den där inramade bilden på Scarlett Johansson. (Du har verkligen en inramad bild på Scarlett Johansson? Vi skojade ju bara.)

8. Sänk värmen
Sänker du värmen från 20 till 18 grader minskar elkostnaden med 10 procent. Ni sover dessutom bättre i en något lägre rumstemperatur.

9. Håll dig till en färgskala
Välj en lugn, vilsam väggfärg i någon naturlig ton. Komplettera med sängkläder och kuddar som funkar ihop med denna. Kom ihåg: Ditt sovrum är inte rätt plats att att förföra någon på, det är rätt plats att ha sex på. Ju mer neutralt, desto bättre. Måla sovrummet Moulin Rogue-rött och hänga gungor i taket kan ni göra tillsammans, när ni flyttat ihop och lärt känna varandra lite bättre.

10. Fixa frukost på sängen
Dagens viktigaste mål, det vet du ju. Färskt bröd, färsk frukt, färsk­pressad juice – inga konstigheter.

Jonny Wedin

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-01 14:06