Hitta rätt spa – här är de 7 skönaste nära Stockholm

En weekend långt hemifrån i all ära, men du kan få samma känsla på kortare tid. Ta bilen eller bussen en timme utanför stan och välj mellan att stanna över dagen, kvällen eller natten.

Thowe Wagner Larsson  |  Publicerad 2016-10-04 16:41  |  Lästid: 3 minuter

Ibland behöver man bara komma bort och koppla av för en stund. Inte tänka på annat än hur skön ryggmassagen är eller vilken av alla pooler man ska sjunka ner i. Vi scannade av närområdet till huvudstaden för att du lättare ska hitta den optimala avkopplingen.

De 7 grymmaste spa-ställena strax utanför Stockholm

1. Sturebadet Marina Tower

bra spa stockholm
Foto: Sturebadet press

För den som är ute efter att få en upplevelse som sträcker sig bortom den fysiska är Sturebadet Marina Tower helt rätt val. Här råder hög designfaktor där även den mest kräsna kommer att trivas. Att spa:t har influenser från det turkiska/romerska badet märks väl i såväl inredning som behandlingar där du kan välja mellan både hamamritualer och klassiska spabehandlingar.

Prisexempel: Stora Spapaketet “för själen”, från 1995 kronor.

Adress: Saltsjöqvarns Kaj 25, Nacka.

Läs mer och boka här.

2. Hotell Havsbaden

havsbaden spa
Foto: Hotell Havsbaden

Är du torsk på marint tema (pun intended) är Hotell Havsbaden helt rätt ställe för dig. Här kan du sjunka ner i inomhusjacuzzin och blicka ut över havets horisont eller sällskapa i den stora bastun som generöst rymmer hela kompisgänget.

Prisexempel: Havsbadens special för honom, 895 kronor.

Adress: Skatuddsvägen 18, Grisslehamn

Läs mer och boka här.

3. Nynäs havsbad

nynas havsbad
Foto: Nynäs havsbad

För dig som vill ha det där lilla extra när vintern är över oss är Nynäs havsbad rätt val. Här kan du bada i havet även när isen ligger tjock, koppla av i ångbastun på klippan eller ta ett varmt dopp i sittpoolen på bryggan. Allt samtidigt som minusgraderna klättrar nedåt och trivselfaktorn uppåt.

Prisexempel: Sköna söndag med 20 min behandling, spaentré och brunch, 1250 kronor.

Adress: Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn.

Läs mer och boka här.

4. Blue Hamam Spa

Via: Blue hotel
Via: Blue hotel

Nybyggd spaavdelning till hotellet som är beläget precis vid vattnet på Lidingö. Hit åker du som vill ha en spaupplevelse som både är avslappnande och aktiv. I närhet till hotellet finns nämligen ett löpspår och mountainbikeleder att använda sig av, perfekt start på en helg där såväl fysisk aktivitet som relax ingår.

Prisexempel: Casual Friday med spa och middag, 865 kronor.

Adress: Elfviks udde, Lidingö.

Läs mer och boka här.

5. Rånäs Slott

ranas spa
Foto: Rånäs Slott

Rånäs Slott tog emot utmärkelsen Årets Slott både år 2013 och 2014 och håller sig fortfarande på pallplats även i år. Hit åker du när mörkret blir för tungt och du är i behov av att samla energi. Förutom en fulländad spaupplevelse finns ett ljus- och energirum där du vistas i en timme för att motverka vinterdepression.

Prisexempel: Slottsweekend för två, 2395 kronor/person.

Adress: Rånäs Slott, Rånäs.

Läs mer och boka här.

6. Njuta Spa

Foto: Njuta Spa
Foto: Njuta Spa

Belägen på en klippa vid Nacka Strand ligger Njuta Spa och blickar ut över Mälaren. Är du ute efter något mer hemmatrevligt snarare än en modern spaanläggning är det här rätt spa att besöka. Hit tar du med din käresta och bokar en privat bastu och duomassage för bara er – garanterad avslappning!

Prisexempel: 3 x 25 min Quick Fix, 1480 kronor.

Adress: Fabrikörsvägen 16, Nacka Strand.

Läs mer och boka här.

7. Skepparholmen Nacka

Foto: Skepparholmen Nacka
Foto: Ellinor Koda

Med en bastu med utsikt över skärgården och en infinitypool som sträcker sig över vattnet är det svårt att inte finna ro. Är du ändå typen som inte kan sitta still en hel dag eller helg kan du kombinera spaupplevelsen med mängder av olika träningsformer. Här finns nämligen allt från morgonyoga till löpturer och träningshelger att boka.

Prisexempel: After work på spa, 750 kronor.

Adress: Franckes väg, Saltsjö-Boo.

Välj och vraka – och ta med en kompis på spa. Du kommer inte att ångra dig!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:47