Hoppa till innehåll

Spåkulan 2023: ”Skansen-Jonas blir skjuten”

Nämen? Jag städade ur förrådet här hemma och hittade en splirrans spåkula! Var såklart tvungen att fråga den om året som kommer, och SOM den svarade. Här har ni facit. (Hoppas att inte januari är signifikativt för spåkulans träffsäkerhet…) Detta kommer hända under 2023: Januari NATO-medlemskapet dröjer. Försvaret inspireras av det danska störningssystemet Pitbull och … Continued

Nämen? Jag städade ur förrådet här hemma och hittade en splirrans spåkula! Var såklart tvungen att fråga den om året som kommer, och SOM den svarade. Här har ni facit.

(Hoppas att inte januari är signifikativt för spåkulans träffsäkerhet…)

Detta kommer hända under 2023:

Januari

NATO-medlemskapet dröjer. Försvaret inspireras av det danska störningssystemet Pitbull och amerikanska flygbasen Rammstein och försöker rebranda också svensk militär med musiktema. Succén uteblir dock, det är ingen som vill köpa jaktplanet Jas 39 Gessle.

Februari

Företaget Klarna säger i ett pressmeddelande att de ska bredda sin affär och börja med gängkriminalitet.

Mars

Tittarrekord i Melodifestivalen när före detta talmannen Andreas Norlén framför sitt bidrag: ”Smaken av hemodlade tomater i din mun”.

April

Covid-19 kommer tillbaka med en ny variant och för att göra det lite peppande provar man olika namn:

Covid Gamma Delta Pi – för att ge frat och sorority-vibbar om inoljade killar som bänkpressar och tjejer som har kuddkrig och string.

Covid strikes back

Covid på Mallorca

Covid, andra sommaren – som en hyllning till Helena Bergström. Någon påpekar att det faktiskt blir typ tredje sommaren. Helena Bergström börjar gråta.

Maj

I ett unikt sponsoravtal får författaren Joyce Carol Oates 1000 miljarder dollar för att byta namn till Joyce Carol Oatly.

Juni

Remakefebern når nya höjder när man gör både remakes OCH mashups av filmer.

Goose och Maverick från Top Gun tar plats i en ny Brokeback Mountain.

Ingmar Bergman och Colin Nutley i en dubbelmacka: Sommaren med Monika andra sommaren.

Beck blir musikal! En musikal som utspelas i 70-talets proggsverige med titeln: Träd, gräs och Steinar.

FLX producerar en ny Ronja Rövardotter, som dessutom är en mashup av Millenniumserien OCH Solsidan. Ronja är en hacker med tatueringar, Mattis, spelade av Johan Rheborg, köper en ny monstergrill och Borka börjar gå i terapi. Birk byts ut mot Ove Sundberg och hans enda replik  ”Tjenare Ronja” sägs 2314 gånger.

Juli

Forskare upptäcker en helt ny variant av Skarsgård, när det upptäcks att Alex, Gustav, Bill, Jimmy, Walter och Kolbjörn får en lillebror. Namndiskussionerna är långa, det luftas förslag som ”Gustav-igen”, ”Han” och ”Den nye”, men även ”Anders”. Man landar till slut i förnamnet Skarsgård. Skarsgård Skarsgård.

Helena Bergström blir rörd och börjar gråta.

Augusti

Två schimpanser rymmer från Skansen, får tag på två AK-femmor och skjuter Jonas Wahlström, för att sedan ta över privatimporten av sällsynta papegojor.

Ingen börjar gråta.

September

Ännu en författare tar sig an Millennium-serien. Denna gång är det paret Kepler som tar över stafettpinnen och gör stor succe med ”Den åtsmitande klänningen som lekte med elden – en knullig spänningsroman i Stieg Larssons anda”. Säljer en miljard ex.

Oktober

Nya covid försvinner när en tiktokanvändare visar att man blir frisk om man äter en lök och sover med en lök. Helena Bergström börjar gråta. Av glädje – och lök.

November

Nobelkommittén annonserar att ”… årets nobelpris i litteratur går till Per Gessle! Skoja. Det går till Joyce Carol Oatly.”

Per Gessle börjar gråta.

December

Årets julvärd blir… Klarna!

* * *

Johan Hurtig Wagrell är komiker, poddare och skribent med ett inte så hälsosamt intresse för mode i allmänhet och japanska t-shirts i synnerhet. Här skriver han om just mode – OCH OM SITT HÖGINTRESSANTA LIV!!!

Email: denjohanhurtig@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.