Hoppa till innehåll

Spana in bilderna på Ikeas nya flower power–kollektion

Ikeas kollektion Nytillverkad.
Redaktionen

Den fjärde upplagan av kollektionen ”Nytillverkad” från Ikea är fylld av blommiga motiv och starka kulörer, inspirerade av 60- och 70-talen. Spana in bilderna här.

I slutet av mars är det dags för den fjärde upplagan av Nytillverkad att släppas på Ikea. Den här gången är kollektionen en hyllning till 60- och 70-talens flower power, djärvhet och kreativitet.

Blommiga mönster löper som en röd tråd genom hela kollektionen, som innehåller nya versioner av ikoniska produkter utvecklade av de inflytelserika formgivarna Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh. Göta Trägårdhs ikoniska blommönster introducerades första gången på Ikea i början av 70-talet, nu återlanseras textilierna i form av Kransmalva och Sandeternell.

Kollektionen innehåller dessutom en uppdaterad version av den ikoniska fåtöljen Gogo, som nu har fått namnet Önnestad. Fåtöljen med stålrör introducerades första gången 1972 och fanns i Ikeas sortiment i tio år.

”Vi ville skapa en stol som var färgstark, mjuk och bekväm”, säger Charlotte Rude, en av formgivarna bakom fåtöljen.

Nytillverkad bjuder även på den klassiska pendellampskärmen Dykarklocka, som är inspirerad av lampan Tivoli från 1964. I kollektionen finns även soffbordet Garnanäs, en uppdaterad version av POP-bordet från 1960 och växtstället Primärskog som är en ny version av växtstället Strega som kom 1962.

”Vi är glada över att kunna ta tillbaka dessa älskade designikoner i vårt sortiment och introducera dem för en ny generation kunder”, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden. Med den nya färgglada och djärva utgåvan av produkter hoppas vi kunna inspirera till kreativa experiment, mod och positivitet i hem runt om i världen. 

Den fjärde lanseringen av kollektionen “Nytillverkad” släpps på Ikea i slutet av mars 2024. 

Artikeln publicerades först på Cafés syskontidning Hus & Hems sajt.

Credits
Foto: Ikea:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.